Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Desperate etter svar: - De spør om det fortsatt er håp, om passasjerene kan bli funnet i live

Den franske ambassadøren forteller om det vanskelige møtet med de pårørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): Den franske ambassadøren til Egypt møtte nå de pårørende på et hotell ved flyplassen i Kairo. Han forteller om et vanskelig møte med mange ubesvarte spørsmål og sterke følelser.

- Det er mennesker som er i sjokk, som gråter. Det er vanskelig å finne ordene for å trøste og støtte dem. De stiller spørsmål om ulykken, om det er et angrep, de stiller spørsmål om omstendighetene rundt denne katastrofen og akkurat nå kan man dessverre ikke gi veldig presise svar, sier ambassadør André Parant til pressen.

Han var tydelig preget av møtet. De fleste franske familiene er i Frankrike, men han møtte i dag fire franske familier og flere egyptiske.

- De spør om det fortsatt er håp, om passasjerene kan bli funnet i live, om vi kan finne levningene, om levningene kan tas opp og når, «hva er det som skjer, er dette en ulykke eller et angrep?», forteller ambassadøren, og påpeker at dette er spørsmål de ikke kan svare på akkurat nå.

Dagbladet har i dag møtt en fransk familie i Kairo som er frustrerte over mangelen på svar. 

Har funnet vrakrestene
I dag tidlig ble imidlertid deler av flyvraket funnet.

MØTTE AMBASSADØREN  De pårørende har her gått inn i et møte med den franske ambassadøren til Kairo, André Parant. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MØTTE AMBASSADØREN De pårørende har her gått inn i et møte med den franske ambassadøren til Kairo, André Parant. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- I dag fant det egyptiske militæret deler av flyvraket, opplyste president Safwat Mussalam i EgyptAir til Dagbladet etter at han møtte de pårørende tidligere i dag.

Det er også funnet eiendeler som har tilhørt passasjerer, melder det egyptiske militæret på sin offisielle Facebook-side.

Den greske forsvarsministeren Panos Kammenos melder i tillegg at det er funnet kroppsdeler, seter og bagasje i jakten på det styrtede flyet. I Kairo venter de pårørende på svar.

- Jeg delte min sympati og min medfølelse, sier ambassadør Parant til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!