Desperate foreldre hjelper barna å jukse på skoleprøver

Et utbredt problem i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette bildet er blitt et symbol på et problem som herjer i India. Juksing på skoleprøver er nemlig svært utbredt, skriver Washington Post.

Bilder og videoklipp viser foreldre og venner som klatrer på veggen i ren «Spider Man»-stil. Og bildet øverst i denne artikkelen spredte seg seg raskt på internett i India torsdag.

Oppgitt Bildet er fra Bihar-området der elever fra 10. klasse hadde en prøve og et stort antall hjelpere bidro fra utsiden av skoleveggene.

Indiske myndigheter aner ikke hva de skal gjøre.

- Kan myndighetene alene bidra til rettferdige eksamener uten støtte fra samfunnet og foreldre? spør Bihars utdanningsminister PK Shahi ifølge NDTV.

- Det er mange som klager over problemet med juksing. Men hvordan skal myndighetene stoppe dette når familier og slektninger ikke vil samarbeide? sier Shahi.

Juksing er spesielt utbredt i de avsidesliggende strøkene i India. Det er hard kamp om jobbene og dermed øker også presset for å få gode karakterer.

Utvist Juksing har ført til at store deler av klasser og deres foreldre er blitt utvist og bannlyst fra enkelte skoler.

Ifølge Washington Post mener eksperter den utbredte juksingen kan ses i sammenheng med fravær av lærerere og dårlig infrastruktur ved skolene i landet.

India har en befolkning på 1,2 milliarder.