Desperate tyver stjal kuvaksine

- Ikke farlig for mennesker, sier avdelingsoverlege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Natt til lørdag ble det begått et innbrudd på et apotek i Åsgård i Rogaland. Vinduslisten ble møysommelig fjernet rundt butikkvinduet slik at tyvene bare hadde å spasere inn i butikken.

Framgangsmåten vitnet om proffe tyver som visste hva det lette etter:

- Det var ikke noe vanlig fyllerør, dette her, forteller bestyrer Sigbjørn Lode til Dagbladet.no.

Apotekets kontanter og reseptbelagte midler var forsvarlig nedlåst, og tyvene fikk uansett dårlig tid på seg da alarmen plutselig gikk, mens de fortsatt befant seg inne i butikken.

Da politiet ankom stedet viste det seg at tyvene hadde rukket å få med seg ti pakker med infeksjonsvæske som brukes i vaksine mot ringorm. Alt annet av verdier i butikken var forsvarlig låst.

- Middelet brukes som ringormsvaksine til storfe, og er ikke noe som vanlige folk eller dyreeiere kan ha nytte av. Det er nemlig bare dyrleger som bruker disse vaksinene, og vi hadde et lite reservelager i tilfelle dyrlegene her i dirstriktet skulle gå tomme, forteller apotekbestyreren til Stavanger Aftenblad.

Ikke farlig

Steinar Madsen, avdelingsoverlege ved legemiddelverket, er ikke bekrymret for tyvenes ve og vel, skulle de bli fristet til å prøve ut vaksinen de stjal med seg:

STJAL RINGORMSVAKSINE:
Tyvene fikk dårlig tid da alarmen gikk i apoteket de ranet og stjal med seg ringormvaksine beregnet på kuer. ILLUSTRASJONSFOTO: BJØRN SIGURDSØN /SCANPIX
STJAL RINGORMSVAKSINE: Tyvene fikk dårlig tid da alarmen gikk i apoteket de ranet og stjal med seg ringormvaksine beregnet på kuer. ILLUSTRASJONSFOTO: BJØRN SIGURDSØN /SCANPIX Vis mer

- Vaksinene er testet ut for at det dyret det er beregnet på ikke skal få noen reaksjoner. Hvis mennesker prøver ut vaksiner som er beregnet på andre dyr enn dem selv, er det verste som kan skje at hun får en allergisk reaksjon, sier avdelingsoverlegen.

Desperate tyver stjal kuvaksine
SOPPINFEKSJON: Ringorm er en soppinfeksjon som kan smitte både menneske og dyr.