- Dessverre, 17. mai-varselet stemmer

Denne karen tjuvstartet 17. mai-feiringen - i Tokyo. Har du bilde fra din feiring i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Gratulerer med dagen, vakthavende meteorolog Haakon Melhuus, kan vi håpe på at dere var litt for pessimistiske med varselet av 17. mai-været i dag?

- Takk, og dessverre. Vi har nok truffet bra. Rett utenfor døra her på Meteorologisk institutt i Oslo var det var 2,4 plussgrader klokka 06.15, og det er nok både sludd og litt nysnø like oppe ved Holmenkollen og Tryvann. Ved Elverum, Trysil, Femunden og flere steder i Buskerud har vi fått rapporter om snø og sludd  i morgentimene. Troms og Finnmark har snø og kuling.

Dermed får Meteorologisk institutt rett i sine spådommer. Det  blir den kaldeste 17. mai på 50 års tid i store deler av landet.

Her kan du sjekke ditt 17. mai-vær.
 

Denne karen i badebukse var først ute med rammen rundt sin 17. mai-feiring i år. Men han er blant de ytterst få som feirer dagen i badebukse. Bildet er tatt like før den tradisjonelle 17. mai-feiringen satte i gang ved den norske ambassaden i Tokyo satte i gang.

Da var klokka allerede 10 på formiddagen i Japan og bare tre på natta her hjemme.

- Her er det 25 varmegrader, rapporterer Kari Hirth fra feiringen i Tokyo.

12 - 14 grader

Haakon Melhuus tør ikke love mer en halvparten her hjemme - på det aller varmeste utpå ettermiddagen. - Agder og Telemark og indre fjordstrøk på Vestlandet som Hardanger, Sogn og kanskje Sunnhordland får 12 grader. Kanskje 14.

 17. MAI I TOKYO:  25 varmegrader på bassengkanten utenfor den norske ambassaden ved 10-tiden i formiddag, før toget startet. Foto: Kari Hirth.
17. MAI I TOKYO: 25 varmegrader på bassengkanten utenfor den norske ambassaden ved 10-tiden i formiddag, før toget startet. Foto: Kari Hirth. Vis mer

- Men ingen andre steder kommer opp i slike temperaturer. Observasjonene og rapportene i morgentimene stemmer med det vi varslet.

- Så får vi lete etter et par fordeler med 17. mai-været!

- Tja, det kommer regnbyger mange steder, så da skulle det ikke være fare for flere skogbranner i dag. Og hvis du er allergisk mot pollen, så er dette bedre enn pinseværet med 20 plussgrader.

Hundebunad

Melhuus anbefaler godt med klær og en paraply i nærheten.

Tordis Bentzen i Holmestrand har forutsett dette 17. mai-været lenge, og har sydd nordlandsbunad til hunden.

Hun deler tipset med andre - på bildet blir hundebunaden testet på en stillesittende modell.

Hvordan er 17. opplevelsen der du bor? Send oss et bilde til 2400@dagbladet.no!

- Dessverre, 17. mai-varselet stemmer
GRÅTT: Det høljer ikke ned, men været er grått og hustrig på Norges paradegate i dag.
HUNDEBUNAD: Tordis Bentzen har laget nordlandsbunad til hunden, her testet på en stillesittende modell.