Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Destiny Pictures» hadde ingenting å gjøre med Trump-filmen: - Våknet opp til hundrevis av e-poster og telefoner

- For en dag, skriver grunnleggeren av selskapet på Twitter.

PROMOTERTE SAMARBEIDET: Før Donald Trump steg opp på scenen under pressekonferansen tirsdag morgen, viste han en promoteringsvideo til pressen. Videoen hadde han gitt til Kim Jong-un under forhandlingene, og er laget av det amerikanske filmselskapet Destiny Pictures. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppmøtet mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har fått massiv oppmerksomhet. Et historisk møte fant sted, en avtale ble signert og en noe pussig film ble presentert under pressekonferansen.

Før Trump dukket opp på podiumet, ble helt overraskende en film spilt av på to store skjermer i rommet. Den ble først spilt av på koreansk, deretter på engelsk.

SUPER-LIMO: Donald Trump og Kim Jong-un viste seg etter arbeidslunsjen. Da benyttet Trump anledningen til å vise Kim Jong-un superlimousinen «the Beast». Video: CNN Vis mer

Den fire minutter lange filmen portretterte Kim og Trump som to menn med verdens skjebne i sine hender. Det hele minner sterkt om en trailer for en amerikansk spenningsfilm.

«To menn, to ledere, én skjebne. Vil historien forandres og vil verden omfavne denne endringen?», sies det samtidig som bilder av de to statslederne vises.

- Sykt
«Destiny Pictures Productions» presenteres som produsenten av filmen, noe som førte til at et produksjonsselskap i California med samme navn mottok en haug av presseforespørsler.

Selskapets grunnlegger, Mark Castaldo, forteller at selskapet ikke hadde noe å gjøre med Singapore-filmen.

- Våknet opp til hundrevis av e-poster og telefoner fra hele verden. Sykt, skriver han på Twitter.

Videre forteller han at selskapet prøver å finne ut av hvorfor navnet «Destiny pictures» ble brukt.

- For en dag, skriver han.

Ifølge produksjonsselskapets nettside, er Castaldo en prisvinnende, uavhengig produsent som er godt kjent med alle aspekter av finansiering av underholdning, produksjon, postproduksjon, salg og distribusjon.

Ville overbevise Kim
The Guardian skriver at USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC) har laget filmen, som et uortodoks forsøk for å overbevise Kim om fordelene ved avvikling av atomprogrammet.

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

Under pressekonferansen tirsdag, fortalte Trump at han hadde vist filmen til Kim og hans delegasjon.

- Jeg tror de var fascinerte av den. Jeg synes den er bra laget. Jeg viste den til dere fordi det er framtida, sa Trump til pressen.

I en uttalelse sier Garrett Marquis, en talsperson for NSC, at filmen ble laget for å «hjelpe presidenten å demonstrere fordelene ved komplett kjernefysisk avvikling og en visjon om en fredelig og velstående koreansk halvøy».

- Slik jeg forstår det, brukte de «Destiny Pictures» som er ordspill. Så har det seg slik at det finnes et studio med det navnet i California, forteller en tidligere talsperson for NSC, Ned Price, til The Guardian

- Hele prosjektet oser «amatør» og ser ut som et forsøk på å utføre en tankeløs idé som antakelig stammer fra det ovale kontoret, fortsetter Price.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media