Det è Frode d' è som er hjernen i D.D.E.

Banalitet er en kunstform. NAMSOS (Dagbladet): Elsket av folket - hatet av kritikerne. Det er virkeligheten for Namsos-fenomenet D.D.E. Nå bryter bandets hjerne Frode Viken (41) tausheten. - Banalitet er en kunstform, fastslår mannen som har skrevet samtlige D.D.E.-hits de siste åra. «Det går likar no» skrev han på en dass i Bodø!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hadde grubla på låta i seks år. Plutselig kom den til meg i garderoben etter et Bodø Glimt-show. Da var det bare å stikke på do og gjøre den ferdig. Jeg visste jeg hadde en kjempehit. En deilig følelse, konkluderer D.D.E.s kreative mann. I skyggen av frontmann og damefavoritt Bjarne Brøndbo sitter gitarist Viken og pønsker ut låtene som har gjort D.D.E. til Norges mest populære band med et platesalg på over 400 000 de siste tre åra.

Usannsynlig

Det norske musikkåret 1996 vil for ettertida bli huska for to ting: Alle platene som ingen ville ha, og D.D.E. som gikk rett til himmels.

- Året har vært helt usannsynlig for oss, sier Frode Viken og rister på huet i stua hjemme i Namsos. I løpet av året er han blitt mangemillionær takket være D.D.E.-suksessen.

Helt siden Viken starta å spille i band som 15-åring, har han satt seg fore å nå til topps.

- Jeg var en storkjefta guttunge som skrøt av at jeg en dag skulle bli berømt. Det tok 23 år før det skjedde noe, men da skjedde det også til gagns, smiler Viken. Etter å ha vært med i Prudence i to uker og gitt ut to plater med bandet Rollaug uten nevneverdig suksess, trommet han sammen et nytt band i 1984. De tok navnet After Dark og satset på dansemusikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer