Det 20 000 meter høye romtårnet driver forskere til vanvidd

Spør seg hvordan i all verden tårnet skal holde seg oppreist.

LUFTSLOTT?: Det kanadiske selskapet Thoth Technology har fått godkjent et patent på et 20 kilometer høyt tårn som skal kunne frakte astronauter og last opp i stratosfæren ved hjelp av en gigantisk heis. Men forskere lar seg ikke overbevise. Illustrasjon: Thoth/REX Shutterstock
LUFTSLOTT?: Det kanadiske selskapet Thoth Technology har fått godkjent et patent på et 20 kilometer høyt tårn som skal kunne frakte astronauter og last opp i stratosfæren ved hjelp av en gigantisk heis. Men forskere lar seg ikke overbevise. Illustrasjon: Thoth/REX Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka gikk nyheten om patentet på et 20 000 meter høyt romtårn verden rundt.

Det kanadiske selskapet Thoth Technology hadde fått godkjent et patent på et 20 kilometer høyt tårn som skal kunne frakte astronauter og last opp i stratosfæren ved hjelp av en gigantisk heis.

Nå drives flere forskere til vanvidd over planene, og mener det hele er et luftslott.

- Dette er et digert og tjukt tårn, og det er under trykk. Tegningene viser ikke noen kabler, og tårnet er tilsynelatende ikke vindgjennomtrengelig. Dette betyr at dreiemomentet vil være enormt. Det er bare ikke forklart hvordan tårnet faktisk skal holde seg oppreist, sier Andrew J. Lockley til Tech Insider.

- Et stort problemLockley er moderator for et populært forum for geo-ingeniører, og trekker også fram de enorme problemene knyttet til vind, regn og snø som kontinuerlig vil påvirke bygningsmassen.

Lockley får støtte av professor II ved Imperial College i London, Adrian Tuck.

- Torden og isdannelse vil være et stort problem. Det å bygge et tårn som vil håndtere vindkast og turbulens skapt av den intertropiske konvergenssonen (ITCZ), vil være svært problematisk, sier Tuck ifølge Tech insider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer