- Det å si at han er for farlig blir helt feil

Advokaten til mannen (58) som nå slipper ut uten prøveløslatelse eller ettervern.

- FEIL: Ann Turid Bugge forsvarte mannen som neste uke slipper ut etter endt soning på til sammen 30 år. Hun synes mannen er feil framstilt. Bildet er fra en annen sak i 2001. Foto: Ned Alley
- FEIL: Ann Turid Bugge forsvarte mannen som neste uke slipper ut etter endt soning på til sammen 30 år. Hun synes mannen er feil framstilt. Bildet er fra en annen sak i 2001. Foto: Ned Alley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ann Turid Bugge har forsvart den 58 år gamle mannen som neste uke slipper ut etter til sammen 30 år bak murene, hvor han har sonet for flere voldtekter og et drap.

Hun synes framstillingen av at han alltid har blitt vurdert som for farlig for prøveløslatelse, er feil.

- Han er eldre nå - Det er ikke sikkert han engang har søkt om prøveløslatelse. Det å si at han er «for farlig» blir helt feil, sier hun til Dagbladet.

- Man må huske på at han er eldre nå, og retten har funnet ut at det ikke er fare for gjentakelse. Det er mange som er farligere enn ham som er løslatt og aldri har begått et lovbrudd igjen, sier hun.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

58-åringen ble i 1994 dømt til lovens strengeste straff, 21 år, og fikk i tillegg ti års sikring som det het den gang. I 2002 ble straffeloven endret, og «sikring» har siden den gang het «forvaring».

Voldtatt og kvalt til døde Det var under en prøveløslatelse at han møtte en 52 år gammel kvinne på et utested. Ifølge dommen gikk de to sammen hjem - trolig fordi han hadde lovet å skaffe henne noen piller - men på veien voldtok han henne to ganger og kvalte henne til døde, ifølge dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer