Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det å sitte i trygge Norge og tenke gjennom opplevelsene har vært en kamp i seg selv

Nå er «Årets navn»-nominerte Erlend Johannesen klar for å reise ned til Filippinene igjen.

PÅDRIVER: Norske Erlend Johannesen (30) driver barnehjemmet Streetlight i byen Tacloban på Filippinene. Foto: Privat.
PÅDRIVER: Norske Erlend Johannesen (30) driver barnehjemmet Streetlight i byen Tacloban på Filippinene. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da tyfonen Yolanda herjet på Filippinene var norske Erlend Johannesen (30) midt oppe i det verste dramaet. Han har siden 2005 drevet et barnehjem på Tacloban - en av byene som nærmest ble utslettet av naturkreftenes ville herjinger.

«Jeg står og ser på stormen akkurat nå. Det er som en foss vannrett, det er helt sinnsykt (...), sa Erlend til Dagbladet like før tyfonen slo inn over land natt til 8. november i år.

Nå er trønderen trygt tilbake i Norge, og han er nominert til å vinne «Årets navn» i Dagbladet. Her kan du se alle nominerte, i tillegg er det mulig å stemme på «Årets navn» i denne saken.

- At jeg nå er nominert av Dagbladet er fantastisk. Jeg har fått utrolig mye støtte, da jeg var i sikkerhetskontrollen på Værnes, kom en dame bort til meg: Tusen takk for alt arbeidet du gjør, sa hun. Da jeg var hos tannlegen fikk jeg høre: Nå skal jeg gjøre alt jeg kan for å bli kvitt pinen din - det fortjener du. Dette varmer, sier han.

Reddet 68 barn Episoden på Filippinene vil han aldri glemme.

- Det å sitte i trygge Norge og tenke gjennom opplevelsene har vært en kamp i seg selv, og det har vært en tøff vei tilbake til livet. Man var inn en modus. Jeg kjente mine egne følelser to ganger: Da jeg fant alle barna mine etter herjingene, den andre gangen var da jeg landet i Norge og møtte faren min - utenom det husker jeg ikke så mye, sier Johannesen til Dagbladet.

Kort tid etter at tyfonen hadde forlatt Tacloban, kom Erlend med denne meldinga på Facebook:

«Har mistet alt! Absolutt alt, men vi LEVER!! Vi reddet 68 liv paa taket til streetlight!!»

- Det gikk heldigvis bra med alle barna våre. Da vi sto på taket, beskytta vi ungene med våre egne kropper - det var utrolig sterkt å se hva mennesker kan gjøre for barn i en situasjon totalt ukjent for alle, sier Erlend.

Vil reise igjen Nå er trønderen fast bestemt på at han skal tilbake til Filippinene.

- Jeg drar ned i romjula - menneskene der nede er som familie for meg, og man forlater ikke familien sin. Vi har jobba med Streetlife i snart ti år. Vi ønsker å bygge oss opp igjen, det er en prosess jeg bare tripper etter å komme tilbake til, sier han.

Men før jeg reiser ned vil jeg bare si: Tusen takk for all støtte - det varmer enormt mye.

TAKKNEMLIG: - At jeg nå er nominert av Dagbladet er fantastisk. Jeg har fått utrolig mye støtte, da jeg var i sikkerhetskontrollen på Værnes, kom en dame bort til meg: Tusen takk for alt arbeidet du gjør, sa hun. Foto: Streetlight Norge / NTB scanpix.
TAKKNEMLIG: - At jeg nå er nominert av Dagbladet er fantastisk. Jeg har fått utrolig mye støtte, da jeg var i sikkerhetskontrollen på Værnes, kom en dame bort til meg: Tusen takk for alt arbeidet du gjør, sa hun. Foto: Streetlight Norge / NTB scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media