Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det aller siste flyet fra Rygge tok av i kveld

Tre av fire ansatte har ikke fått seg ny jobb. 

RYGGE: Rygge lufthavn legges ned. I kveld lettet siste fly fra rullebanen i Østfold. Foto: NTB Scanpix
RYGGE: Rygge lufthavn legges ned. I kveld lettet siste fly fra rullebanen i Østfold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen tok til tårene idet det sank inn at flyet som ble boardet og som senere takset mot rullebanen var det siste i denne omgang.

– Det er trist, veldig trist. Det gikk først opp for meg da vi boardet passasjerene, sier en av de ansatte ved flyplassen til TV 2 lørdag kveld.

Etter ni års drift er det nå slutt på sivil luftfart til og fra Rygge.

Gravøl med seteavgift

Omtrent samtidig med at Ryanair-flyet kom på vingene og satte kursen mot Polen, møttes de ansatte ved flyplassen til gravøl i avgangshallen. De fleste av dem går en usikker tid i møte når driften av den sivile lufthavnen legges ned formelt fra og med 1. november.

Smått galgenhumoristisk ble det sagt at deltakerne måtte betale en seteavgift for å slippe inn på festen. Det er nettopp innføringen av flyseteavgiften som er Ryanairs begrunnelse for å legge ned basen ved Rygge. Og uten Ryanair, er det ikke tilstrekkelig markedsgrunnlag til å drive videre.

Flagget til topps

– Alle avdelinger er opptatt av at vi skal gå ned med flagget til topps, så alt går normalt til siste flyging, sier administrerende direktør Pål Tandberg til NTB.

Bare snaut 100 av til sammen over 400 ansatte har fått seg nye jobber, og inntil videre er planene til Rygge Airport om videre drift av den sivile lufthavnen helt i det blå.

– Vi har rundt 400 påmeldte til denne festen. Det viser at denne plassen har betydd mye for mange. Nå skal vi ha en markering for å hedre oss selv og det vi har oppnådd, sier hovedtillitsvalgt Iselin Bakkestad ved lufthavnen til TV 2.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!