Det angår oss

Jentenes framtidsdrømmer sprenges nå i fillebiter i Pakistans nordvestlige område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spørsmålet noen kanskje stiller seg er om det angår oss. Svaret er ja. For pakistanere flest reagerer kraftig mot talibaniseringen av mer enn grenseområdene mot Afghanistan. Dette vet vi lite om fordi krigen mot terror så ofte handler om selvmordsbombere, våpen og soldater. Som angrepet på Kabul onsdag. Like ofte forveksler vi ekstreme islamister med det store flertallet hverdagsmuslimer. Det plager mange av våre landsmenn med røtter i Pakistan. Og nettopp derfor er det viktig å vite om de mange kvinner og menn som mandag samlet seg på et stort torg i storbyen Lahore i avsky mot ekstremistene som legger framtida til menneskene, og særlig jentene, i grus. Denne gangen i et området som kalles Swat.

Den naturskjønne dalen, som er blitt kalt Pakistans Sveits fordi den har høye fjell, grønne daler og glitrende elver, er blitt slagmarken til en mann i 30-åra som heter Maulana Fazlullah. Så langt har hans fotsoldater sprengt flere hundre skoler, hvorav de fleste er pikeskoler. Lik plasseres midt i gatene i landsbyene med det avhuggete hodet plassert på magen. Ingen skal være i tvil om skjebnen til dem som ikke følger ekstremistenes islamistiske påbud. Det være seg via FM-radioen de bruker eller via geværmunningen. En ukes opphold i Lahore og Punjab gjorde meg oppmerksom på at pakistanere flest er meget bekymret for det som skjer i hjemlandet deres for tida. De trenger vår støtte. For ekstremistene i nord eter seg sørover. Det sørger blant annet de amerikanske dronene som bomber pakistansk territorium for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer