- Det arbeiderne sier er bare tull

Steinleggerbossen som jobbet hos Atle Brynestad er opprørt over Dagbladet-oppslag - men er fortsatt ikke momsregistrert.

- TULL OG TØYS: Sjefen til de polske arbeiderne som jobbet hos Atle Brynestad fnyser av arbeidernes uttalelser om lønn. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
- TULL OG TØYS: Sjefen til de polske arbeiderne som jobbet hos Atle Brynestad fnyser av arbeidernes uttalelser om lønn. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet avdekker i dag at den kjente forretningsmannen Atle Brynestad nylig kjøpte steinleggingstjenester av et selskap som ikke var momsregistrert, og der arbeiderne overfor Dagbladet hevdet å få betalt langt under tarifflønna. Brynestad mente han hadde undersøkt selskapet grundig, og sa at han handlet i god tro.

Irske Martin Christopher Cleary, som driver MC Steinlegging, er opprørt over Dagbladets oppslag. Polske arbeidere som jobbet for selskapet fortalte at de fikk en lønn som tilsvarte snaut 90 kroner i timen.

Arbeiderne fortalte Dagbladet at MC Steinlegging betaler dem 800 kroner for — minst — ni timers arbeid. Det betyr i så fall en timelønn på 88,8 kroner, langt under den lovbestemte tarifflønna på minst 156,60 kroner i timen.

Det betegner Cleary som tull og tøys.

- Er ikke pålitelige Han mener arbeiderne ikke er til å stole på når de uttaler seg om lønnsnivået.

- Jeg prøver å gjøre alt riktig, også blir jeg hengt ut i avisa, sier Cleary.

- Du kan ikke stole på de polske arbeiderne, de drikker alt for mye og er ikke pålitelige, sier den irske steinleggeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer