Du leser nå Dagbladet Pluss

Det ariske brorskapet: Historien om den brutale gjengen som styrte det meste i USAs fengsler

Brorskapets motto var «Blod inn, blod ut». Dette betyr at når du først har ofret blod for å bli medlem, forlater du den ikke før du fraktes vekk i en likpose.

Høyre: Et tidligere medlem av Det ariske brorskap i delstatsfengselet Calipatria i California. Rundt et halvt århundre etter stiftelsen står gjengen fortsatt sterkt innenfor fengselssystemet. Foto: Dagbladet Mafia-magasin
Høyre: Et tidligere medlem av Det ariske brorskap i delstatsfengselet Calipatria i California. Rundt et halvt århundre etter stiftelsen står gjengen fortsatt sterkt innenfor fengselssystemet. Foto: Dagbladet Mafia-magasinVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ariske brorskapet – Aryan Brotherhood – oppsto i 1967 i det beryktede fengselet San Quentin i California. Brorskapet, ofte omtalt som AB eller «The Brand» («Merket»), ble skapt for å forsvare hvite fanger mot de stadig mer voldelige gjengene av fargede innsatte.

Det var en spent tid i USA, og aller sterkest var spenningene innenfor murene, dette menneskeskapte infernoet av vold og kaos.

Du hadde bare to valg: Enten holdt du ryggen rak og tok det som måtte komme, eller så krøp du inn i tryggheten på isolat som en kanin.

«De svarte oppførte seg som herskere over hele fengselet, så de hvite gutta kom sammen og sa at dere kan gjøre hva faen dere vil, men dere styrer ikke oss», sier Dog, en veteran i fengselssystemet og mangeårig medlem i AB.