Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det at han valgte å trekke seg selv sier noe om alvoret i saken

Stoltenberg mener det var riktig av Ingebrigtsen å trekke seg.

- RIKTIG VALG: Jens Stoltenberg mener det var riktig av Roger Ingebrigtsen å trekke seg, og sier Arbeiderpartiet nå er opptatt av å håndtere saken riktig. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
- RIKTIG VALG: Jens Stoltenberg mener det var riktig av Roger Ingebrigtsen å trekke seg, og sier Arbeiderpartiet nå er opptatt av å håndtere saken riktig. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Når han selv vurderte det slik at han måtte trekke seg sier det noe om arten av forholdet, sier statsminister Jens Stoltenberg om forholdet tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen hadde med en 17 år gammel jente i 2004.

Stoltenberg sier Arbeiderpartiet har vært og er opptatt av å håndtere saken ordentlig.

- Jeg ble orientert om saken på fredag, da hadde Raymond Johansen allerede håndtert saken ordentlig i forhold til våre retningslinjer, sier Stoltenberg under en pressekonferanse mandag kveld.

Riktig Stoltenberg mener Ingebrigtsen tok en riktig avgjørelse da han valgte å trekke seg.

- Saken var av en slik karakter at det var riktig å trekke seg både som statssekretær og som stortingskandidat for Troms Ap. Det at han selv trakk seg sier noe om alvoret i saken, og jeg er enig i hans vurdering, sier Stoltenberg.

Forholdet ble varslet til politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna. Brenna gikk videre til statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen, som kontaktet partisekretær Raymond Johansen.

På spørsmål om Tonje Brennas rolle i saken svarer Stoltenberg:

- Hun fikk informasjon som det var riktig av henne å gå videre med.

Johansen sa fredag at forholdet mellom den daværende 37 år gamle politikeren og den 20 år yngre gamle jenta, var uakseptabelt.

- Vondt og trist Ingebrigtsen var fylkesråd i Troms på tidspunktet da den seksuelle relasjonen fant sted.

Den da 17 år gamle jenta var tillitsvalgt i AUF. I dag trakk hun seg som stortingskandidat for å fjerne tvil om hennes motiver, forteller hennes bistandsadvokat, Thomas Hansen, til Nordlys.

Selv om 25-åringen sto relativt høyt på nominasjonslista, skriver Nordlys at det ikke ville vært sannsynlig at kvinnen faktisk ville fått en eventuell stortingsplass.

- Dette er først og fremst en belastning for menneskene som er berørt. Det er vondt og trist når denne typen saker kommer opp, sier Stoltenberg.

TRAKK SEG: Roger Ingebrigtsen har trukket seg fra alle sine verv etter at det ble kjent at han hadde et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente i 2004. 
Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
TRAKK SEG: Roger Ingebrigtsen har trukket seg fra alle sine verv etter at det ble kjent at han hadde et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente i 2004. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!