Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det at jeg ble kalt en løgner var vanskelig å svelge

Bjarne Håkon Hanssen snakker ut om det verste han har opplevd i politikken.

KAKTUSKONGEN: På kontoret til Bjarne Håkon Hanssen er det kaktuser uansett hvor du snur deg. -Jeg har fått dem fra Se og Hør. De gir meg kaktus hver gang de mener jeg har sagt noe dumt, sier Hanssen. Han tror han har fått flere kaktuser enn de andre kollegene i regjeringskvartalet. Foto: KRISTER SØRBØ
KAKTUSKONGEN: På kontoret til Bjarne Håkon Hanssen er det kaktuser uansett hvor du snur deg. -Jeg har fått dem fra Se og Hør. De gir meg kaktus hver gang de mener jeg har sagt noe dumt, sier Hanssen. Han tror han har fått flere kaktuser enn de andre kollegene i regjeringskvartalet. Foto: KRISTER SØRBØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) I dag kom beskjeden om at Bjarne Håkon Hanssen trekker seg som statsråd.

Han møter Dagbladet på sitt kontor i regjeringskvartalet for å utdype hvorfor han gjør dette.

- Jeg synes fortsatt det er gøy å være toppolitiker, men mangler litt av motivasjonen. Nå vil jeg gjøre andre ting som kan gi meg et påfyll av kreativitet, sier Hanssen til Dagbladet.

Nye jobbtilbud
Han har allerede fått tilbud om å jobbe for Sparebank1-gruppen i Trøndelang og har dessuten vært i kontakt med et ferskt gründerfirma i Oslo.

- Nå skal jeg bruke månedene framover på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Det høres veldig spennende ut å prøve seg som gründer. Der får jeg bruke kreativiteten på en helt annen måte enn som helsestatsråd, sier Hanssen.

Den tunge tiden
Han forteller åpent hva som har vært det aller vanskeligste å takle som toppolitiker:

- Den tyngste tiden var arbeidet med sykelønnsordningen for over tre år siden og striden med Gerd-Liv Valla i den forbindelse, sier Hanssen.

- Det at jeg ble kalt en løgner var vanskelig å svelge. Valla sa det til meg - og det var det verste fordi det gikk på min integritet. Jeg mener at jeg er en veldig ærlig person, derfor var det tøft å takle, sier Hanssen.

Han påpeker dessuten at det å jobbe med store reformer har tatt mye av hans energi.

- I de siste årene har jeg arbeidet med pensjonsreformen, NAV-reformen, helsereformen og samhandlingsreformen. Nå kjenner jeg at jeg ikke kan gi alt i så store saker.

- Min politiske baby
Hanssen opplever at han er bedre til å harve og så enn til å høste.

- Nå får andre gjøre selve gjennomføringen av samhandlingsreformen, selv om denne har vært min politiske baby. Den trenger evaluering, justering og kvalitetssikring for å fungere optimalt, sier Hanssen.

Han innrømmer at det er flere skjær si sjøen for denne nye reformen.

- Det blir spennende å se om vi greier å få kommunene til å samarbeide godt nok. Kommunene skal betale penger hvis innbyggere havner på sykehus, og det blir spennende å se hvordan akkurat det vil fungere i praksis.

Hanssen vedkjenner at han har gjort feil og at det er ting han gjerne skulle sett ugjort, men vil ikke gå inn på hva dette er.

- Det er umulig å ha en slik jobb uten å gjøre feil innimellom. Men nå vil jeg ikke bruke dagen på å snakke om slike ting, sier Hanssen.

Kaktuskongen
På kontoret til hans er det kaktuser uansett hvor du snur deg.

- Jeg har fått dem fra Se og Hør. De gir meg kaktus hver gang de mener jeg har sagt noe dumt. Det tar seg som et tegn på at jeg er på rett spor. Det er verre når de gir meg champagne, sier Hanssen.

Han tror han har fått flere kaktuser enn de andre kollegene i regjeringskvartalet. Som helsepolitiker har han tidvis vært nødt til å ta upopulære avgjørelser.

- Det er lett å få kaktuser i denne jobben. Jeg arvet flere fra Sylvia Brustad da hun gav seg som helsestatsråd, sier Hanssen.

Vil bort fra rampelyset
Nå ser han fram til å leve et mer tilbaketrukkent liv.

- Jeg skal jobbe og har mye å igjen å gi i arbeidetslivet, men det skal bli godt å komme seg litt bort fra offentligheten. Jeg kommer ikke til å være så mye i media etter dette, sier Hanssen.

Han utelukker imidlertid ikke at han kommer tilbake til politikken en dag. Jens Stoltenberg sier til Dagbladet at han ønsker at Hanssen skal komme tilbake.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling