- Det avskummet har ingenting å tilby Nord-Irland

Politimann skutt i hodet. Politikere tror terrorister står bak.

I HELSPEND: En nordirsk politimann sikter mens han holder vakt i nærheten av stedet der en av kollegene hans ble drept i går. En rekke sikkerhetstiltak settes i gang etter det man tror er en aksjon fra irske terrorister. Foto: Peter Morrison/AP Photo/Scanpix
I HELSPEND: En nordirsk politimann sikter mens han holder vakt i nærheten av stedet der en av kollegene hans ble drept i går. En rekke sikkerhetstiltak settes i gang etter det man tror er en aksjon fra irske terrorister. Foto: Peter Morrison/AP Photo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nok en gang rystes Nord-Irland av utrygghet etter voldelige angrep.

I går kveld ble en politmann skutt og drept på jobb. Angrepet, som virker å være et bakholdsangrep, skjedde i en bydel dominert av katolske republikanere i byen Craigavon, rundt 40 kilometer sørvest fra Belfast. To kjøretøy fra politiet ble sendt til området etter meldinger om mistenkelig oppførsel. Skuddene skal ha falt i det politiet gikk ut av en av bilene, ifølge BBC. En av den ble truffet i hodet og døde etter kort tid på et lokalt sykehus.

Det er ubekreftede meldinger om at også en annen politimannen skal være skadd.

To dager siden soldatdrapAngrepet skjer bare to dager etter at Real IRA drepte to britiske soldater på en millitærbase i Antrim.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for gårsdagens drap, men nordirske politikere er overbevist om at det er motstandere av fredsprosessen som står bak også dette.

Ifølge John O'Dowd fra det republikanske partiet Sinn Féin rykket politiet ut på en falsk melding om behov for hjelp da politimannen ble skutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer