- Det bare skjer

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg vil ikke, men det bare skjer, har 34-åringen forklart i politiavhør. I går ble han siktet for henholdsvis voldtekt, overfall og grov vold mot fem Tromsø-kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De uvanlig mange overfallene i Tromsø de siste månedene har skapt frykt blant mange kvinner i byen.

Siktede skal ha fulgt etter enslige kvinner på vei hjem etter restaurantbesøk og angrepet dem bakfra. Alle hendelsene har funnet sted om natta, i og rundt Tromsø sentrum.

- Noe påvirker mine tanker, det skjer ting jeg ikke kan forklare, har han forklart i politiavhør.
Noe konkret motiv har han ikke oppgitt.

- Vi har bedt om 12 ukers varetekt. Så snart det lar seg gjøre, skal siktede mentalobserveres, sier politijurist Anniken Rye-Holmboe.

Sædprøver

Siktede er opprinnelig fra Rest-Jugoslavia. Han har oppholdt seg i Tromsø siden han fikk arbeids- og oppholdstillatelse i Norge i 1993.

Nå kan 34-åringen også bli konfrontert med tre uoppklarte nattlige voldsepisoder i Tromsø: To overfall i september 1994 og en brutal voldtekt i oktober 1995.
Voldsmannen ble felt da det siste offeret gjenkjente ham på et skjenkested, kort tid etter voldtektsforsøket i februar.

Innrømmet voldtekt

- Kvinnen ga en meget god bekrivelse av ham. Hun var meget observant i en for henne dramatisk situasjon. I begge voldtektssakene har vi tekniske bevis. Blod- og sædprøver levner ingen tvil om at vi har pågrepet riktig mann, sier kriminalsjef Einar Pedersen.

Ifølge politijurist Rye-Holmboe har 34-åringen innrømmet at han voldtok en kvinne i oktober 1997, de øvrige fire forholdene erkjenner han ikke straffskyld for.
Politiet vil også sjekke mannens tidligere rulleblad gjennom Interpol.