Det befinner seg minst 330 nordmenn i tyfonområdene

Ifølge UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det befinner seg anslagsvis 200 nordmenn på Filippinene og 130 i Vietnam, opplyser pressevakt Kristin Enstad i Utenriksdepartementet.

Hun presiserer imidlertid at tallene kun omfatter dem som frivillig har valgt å registrere seg ved de norske utestasjonene i landene. Dermed kan det være flere nordmenn i de tyfonrammede områdene uten at myndighetene kjenner til det.

- Nordmenn reiser over hele verden uten at vi får beskjed om det, sier Enstad til NTB.

UD har foreløpig ikke mottatt konkrete meldinger om at nordmenn er skadd eller savnet etter at den voldsomme tyfonen Haiyan rammet Filippinene fredag. 1.200 mennesker fryktes omkommet i uværet.

Natt til søndag norsk tid er tyfonen ventet å ramme Vietnam.

Ambassaden i Manila følger nå opp flere bekymringsmeldinger fra pårørende som ikke har fått kontakt med nordmenn på Filippinene.

- Ambassaden bruker sine nettverk til å prøve å få kontakt med den enkelte. Men det er svært vanskelig ettersom både telefon- og strømnettet er nede, sier Enstad.

(NTB)

SMADRET: Slik ser det ut på en strand i Iloilo-provinsen sentralt på Filippinene etter tyfonens herjinger. Foto: Reuters / NTB scanpix
SMADRET: Slik ser det ut på en strand i Iloilo-provinsen sentralt på Filippinene etter tyfonens herjinger. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer