- Det begynner å gå opp for meg at dette kunne gått enda verre

Rune Berg, trener for Bossekops Ungdomslag, hadde dattera si og hele laget på bussen i ulykka som krevde fem menneskeliv.

TROSSET SORGEN: - Jentene hadde veldig lyst selv til å spille. Det er en som har valgt å reise hjem, mens en ligger på sykehus med lettere skader, sier trener Rune Berg til Dagbladet. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
TROSSET SORGEN: - Jentene hadde veldig lyst selv til å spille. Det er en som har valgt å reise hjem, mens en ligger på sykehus med lettere skader, sier trener Rune Berg til Dagbladet. Foto: Ole Morten Melgård/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØHALLEN (Dagbladet): De 14 år gamle håndballjentene valgte i dag å delta i turneringen i Tromsøhallen som planlagt. Laget satt på bussen som var involvert i gårsdagens ulykke i Lavangsdalen der fem personer døde.

- Jentene hadde veldig lyst selv til å spille. Det er en som har valgt å reise hjem, mens en ligger på sykehus med lettere skader, sier trener Rune Berg til Dagbladet.

Laget vant dagens første kamp 7-5, en fin opptur for jentene som i går var vitne til trafikkdøden for andre gang på ett år. På vei hjem fra samme turnering i fjor, kjørte laget rett bak en dødskrasj.

Ble glad Bergs datter var på bussen, og ringte umiddelbart etter krasjen for å fortelle ham at alt var i orden. Når Dagbladet i dag gjennomgår gangen i ulykka og refererer til at politiets teknikere på stedet sa at det kunne gått langt verre, blir Berg tydelig preget.

- Det begynner å gå opp for meg at dette kunne gått enda verre. Jeg har så langt konsentrert meg om jentene og informert foreldrene - jeg er bare glad for at vi har alle med oss, sier Berg i pausen mellom to håndballkamper.

Jentene hadde i går samlinger i regi av laget, der de fikk snakke om ulykka.

Som normalt Bortsett fra jenta som valgte å reise hjem, ønsket alle å fortsette som normalt.

Mads Gilbert, klinikkoverlege ved akuttmedisinsk klinikk på UNN, satt i kriseledelsen i går kveld. Han blir glad når Dagbladet forteller ham at jentene fikk spille håndball i dag.

TRAGEDIE: De 14 år gamle håndballjentene valgte i dag å delta i turneringen i Tromsøhallen som planlagt. Laget satt på bussen som var involvert i gårsdagens ulykke i Lavangsdalen der fem personer døde. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
TRAGEDIE: De 14 år gamle håndballjentene valgte i dag å delta i turneringen i Tromsøhallen som planlagt. Laget satt på bussen som var involvert i gårsdagens ulykke i Lavangsdalen der fem personer døde. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX Vis mer

- Det er det beste, at de lever videre som normalt.

Ove Kristian Johansen, nestleder i Bossekop Ungdomslag, var også til stede i Tromsøhallen i dag morges. Han har 30 års erfaring i ambulansetjenesten.

- Jentene er preget av det som har skjedd. Dette kunne gått veldig ille, men dette er ikke noe vi har snakket med dem om, sier Johansen til Dagbladet.

GLAD: Mads Gilbert ved UNN sier han satt pris på nyheten om at håndballaget valgte å spille som planlagt. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
GLAD: Mads Gilbert ved UNN sier han satt pris på nyheten om at håndballaget valgte å spille som planlagt. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet Vis mer