- Det begynner nesten å danne seg et mønster

Jens reagerte på at Erna droppet klimaspørsmålet - nok en gang.

ROSER OG REAGERER: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg reagerer på at statsminister Erna Solberg valgte å ikke nevne miljø og klimapolitikk i sin første nyttårstale. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix.
ROSER OG REAGERER: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg reagerer på at statsminister Erna Solberg valgte å ikke nevne miljø og klimapolitikk i sin første nyttårstale. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) brukte sin første nyttårstale til å snakke mest om skole og psykisk helse.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) så nyttårstalen med stor interesse.

Vel gjennomført - Jeg vil gratulere Erna Solberg med en vel gjennomført nyttårstale. De punktene hun trekker fram om psykisk helse og kunnskapsløft er det bred politisk enighet om i Norge. Det er saker som alle politiske partier stiller seg bak, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Han har selv holdt nyttårstalen ni ganger som statsminister, og skjønner at man ikke kan snakke om alle temaer i en tale. Likevel var det en ting som overrasket han med Solbergs tale.

- Dette var nok en tale hvor hun ikke kom inn på klima og miljøspørsmål. Det er overraskende, og jeg håper at dette ikke er et uttrykk for at hun ikke forstår alvoret i klimasaken. Det er vår tids viktigste politiske sak, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Synes du talen manglet visjoner?

- Man kan ikke få med alt i en tale, og mange av de sakene hun tok opp har jeg og andre statsministrer tatt opp i nyttårstaler. Men når det gjelder klimasaken og miljøpolitikken, var dette nok en naturlig anledning for Erna Solberg å ta dette opp. Hun grep ikke sjansen denne gangen heller. Det begynner nesten å danne seg et mønster, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer