– Det beste for selskapet

Reiten ville blitt plassert på gangen, sier konserntillitsvalgt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Jeg har full forståelse for at trekker seg, sier Billy Fredagsvik, konserntillitsvalgt Hydro, til Dagbladet.no.

Han ble sammen med resten av styret orientert om Reitens avgang tidligere i dag.

– Var det enighet i styret om at han burde trekke seg?

– Han var veldig klar på at det ville være det beste for selskapet. Det ble diskutert, men det var ikke uenighet siden han selv var så klar på at det var best.

Fredagsvik er enig med Jens Stoltenberg og Lars Sponheim i at det er klokt av Reiten å trekke seg.

– Det er det beste for det nye selskapet. Han er kommet i en situasjon der han ville blitt plassert på gangen i en viktig sak for selskapet, og det ville ikke vært bra, sier Fredagsvik.

Han mener det også er klokt Reiten fortsetter som konserntillitsvalgt.

– Vi har tidligere sagt at vi har tillit til Reiten, og det er ikke noe nytt i denne saken til nå som gjør at vi ikke har tillit til ham. Han har sagt at han ikke har hatt noen befatning med Libya-saken, og det velger vi å tro på. At han ikke skal være styreleder kan også gjøre at han kan konsentrere seg mer om jobben som konsernsjef, sier Fredagsvik til Dagbladet.no.

– Det beste for selskapet
KONSERNTILLITSVALGT: Billy Fredagsvik tror Eivind Reiten nå vil kunne gjøre en bedre jobb som konsernsjef i Hydro. Foto: Scanpix
KONSERNTILLITSVALGT: Billy Fredagsvik tror Eivind Reiten nå vil kunne gjøre en bedre jobb som konsernsjef i Hydro. Foto: Scanpix Vis mer