EN TRYGG MÅTE: Ellionor Houm, direktør i Kriminalomsorgen Øst, er fornøyd med overganshjemmene. Hun svarer på spørsmål fra leserne i dag. FOTO: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
EN TRYGG MÅTE: Ellionor Houm, direktør i Kriminalomsorgen Øst, er fornøyd med overganshjemmene. Hun svarer på spørsmål fra leserne i dag. FOTO: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADETVis mer

- Det beste systemet

Drapssiktede Stig Millehaugen (39) var under åpen soning. Hvordan håndterer Kriminalomsorgen Norges farligste kriminelle? Svarer deg klokka 11.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapssiktede Stig Millehaugen (39) skulle prøveløslates i løpet av våren 2009, ifølge Kriminalomsorgens planer. Nå er mannen, som er straffedømt over 70 ganger, igjen i sentrum av en drapsetterforskning etter det brutale drapet på Haugerud mandag kveld.

Millehaugen bodde overganshjemmmet på Sandaker, et sted som skal forberede de innsatte livet utenfor murene. De innsatte er ute på jobb hver dag, de kan overnatte hos andre og de har rett på 30 dagers permisjon i året.

Ellinor Houm, regionaldirektør i Kriminalomsorgen Øst, frykter politikerne vil angrip ordningen med slik åpen soning som følge av hendelsen. 
- Dette er definitivt det beste systemet for dømte som vil endre livet sitt, sa hun til Dagbladet.no i går.

Houm svarer på dine spørsmål om kriminalomsorgen i dag klokka 11.30. Allerde nå kan du sende inn dine spørsmål nedenfor!

Til tross for drapet mandag kveld, mener Houm overgangshjem er nødvendig etter lang tid bak murene.

- Dømte overføres ikke til Sandaker dersom vi ikke mener de kan gis permisjon. Dette er ment som en måte å avslutte en lang soning slik at man blir av-institusjonalisert. Det er en tryggere måte å løslate på, sier Houm til Dagbladet.no.