- Det betydde mye for meg

Ekspedisjonssjefen i Samferdselsdepartementet beskriver ukene etter terroren som grusomme. Et av lyspunktene var storfint besøk.

BESØK AV KONGEPARET:  Den 56-årige ekspedisjonssjefen forklarte i retten at det kongelige besøket på Sunnaas var viktig for ham. Her er kongeparet på Sunnaas ved en annen anleding. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BESØK AV KONGEPARET: Den 56-årige ekspedisjonssjefen forklarte i retten at det kongelige besøket på Sunnaas var viktig for ham. Her er kongeparet på Sunnaas ved en annen anleding. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 56-årig ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementet inntok i dag vitneboksen i Oslo tingrett.

Den 22. juli var hans siste arbeidsdag før han skulle ut i ferie. Mannen skulle til sin faste frisør i nærheten av bygningen R5 for å ta fereieklippen. Men da det ikke var ledig time gikk han tilbake mot kontoret, via Johan Nygaardsvolds plass, mellom høyblokka og VG-huset. Da sprang bomba.

- Jeg hørte et voldsomt smell og tenkte unnskyld språkbruken, «faen, hva er dette?». Jeg tenkte ikke i retning av en terrorbombe, men mer en ulykke, forklarte mannen.

- Grusomt Da han kom til seg selv fryktet han for sitt eget liv.

- Så kom det en voldsom trykkbølge som treffer meg i ryggen og løfter meg av gårde. Da jeg kom til meg selv tenkte jeg at det er ikke sikkert jeg overlever. Jeg opplevde dødsangst mer enn fysisk smerte.

Han forklarte for retten at det første han tenkte på da folk kom til, var å få gitt beskjed til familien.

56-åringen fikk omfattende skader etter eksplosjonen. Han måtte blant annet amputere venstre bein og fikk nerveskader i venstrearmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer