ALLTID SMILENDE: Torsdag kveld kom sjokkbeskjeden om at 18-åringen hadde omkommet i skipsbrannen utenfor Ålesund.For hans nærmeste er det uvirkelig at Steffen er revet bort. De minnes en gutt som var tvers gjennom god. Foto: Privat
ALLTID SMILENDE: Torsdag kveld kom sjokkbeskjeden om at 18-åringen hadde omkommet i skipsbrannen utenfor Ålesund.For hans nærmeste er det uvirkelig at Steffen er revet bort. De minnes en gutt som var tvers gjennom god. Foto: PrivatVis mer

- Det bildet sier egentlig alt om Steffen. Det var akkurat sånn han var

Steffen Ulvatne (18) omkom på «MS Nordlys». Venner og familie husker en elsket sønn og kamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HONNINGSVÅG (Dagbladet/Nordlys): I går lå tunge skyer over Honningsvåg lengst nord i Finnmark. Hele tettstedet sørger over tapet av den energiske, unge mannen som alle hadde et forhold til.

Ville bli maskinist Det er bare litt over to uker siden Steffen Ulvatne ble innvilget lærlingplass som maskinist på «MS Nordlys». Fredag 2. september forlot
han hjemstedet for å mønstre på hurtigruteskipet. Til vennene fortalte han hvor glad han var for endelig å ha fått lærlingjobben han
hadde håpet på.

Torsdag kveld kom sjokkbeskjeden om at 18-åringen hadde omkommet i skipsbrannen utenfor Ålesund.

For hans nærmeste er det uvirkelig at Steffen er revet bort. De minnes en gutt som var tvers gjennom god.

- Steffen hadde alltid planer. Hans store mål var å bli maskinist på et skikkelig skip. Han var så lykkelig da han fikk den lærlingplassen. Den hadde han jobbet hardt for, forteller Emil Elde Skårset (19), Espen Mathisen (18) og Iselin Victoria Sivertsen (18) til avisa Nordlys.

De har vært blant Ulvatnes beste venner gjennom hele oppveksten, og møter Nordlys sammen med familievennene Renate Karlsen (41)
og Liss Thomassen (40).

En elsket sønn - Han var en elsket sønn, bror, barnebarn og venn. En umistelig skatt, sier de.

Allerede torsdag samlet tettstedet seg til minnestund på Nordkapp maritime fagskole og videregående skole, der 18-åringen gikk ut som elev i vår. I går var konfirmasjonsbildet av Steffen satt opp på skolen, sammen med en kondolanseprotokoll. En smilende ung mann som skulle hatt hele livet foran seg lyser ut av ramma.

- Det bildet sier egentlig alt om Steffen. Det var akkurat sånn han var; bestandig blid og med glimt i øyet. Jeg kommer til å savne det smilet, sier Emil Eide Skårset.

Vennene beskriver 18-åringen som et midtpunkt blant ungdommene i bygda. Var han ikke på skolen eller på jobb, befant han seg bak
spakene under revyer, konserter og filmfestivalen i Honningsvåg.

Glad i motorer Interessen for motor hadde Steffen allerede fra barnsben av. Bilsertifikatet sikret han seg rett etter 18-årsdagen i juli.

I konfirmasjonsgave fikk han en tur til Svalbard av moren.

- Det var en langhelg. Han kjørte 147 turer på snøskuteren i løpet av fire dager, sier Liss Thomassen.

Maskinsjefen omkom Maskinsjef Geir Terje Isaksen (57) omkom også i skipsbrannen. Gunn Hagen var nabo med Isaksen på Sandhornøya, der han kom fra.

Hun forteller om en utpreget hyggelig fyr som alltid var blid.

- Han hadde alltid ett eller annet prosjekt ute når han var hjemme på fri. Det blir rart å komme til Sandhornøya igjen og finne huset hans tomt, sier Hagen til Dagbladet.

SAVNET: Steffen var et midtpunkt i lokalmiljøet. På skolen er det lagt ut kondolanseprotokoll. Foto: Privat
SAVNET: Steffen var et midtpunkt i lokalmiljøet. På skolen er det lagt ut kondolanseprotokoll. Foto: Privat Vis mer