- Det ble et himla sirkus

Carl I. Hagen lover å aldri kaste flere malingsspann i søpla. I dag besto han miljøeksamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Carl I. Hagen ble knepet i å kaste et malingsspann i søpla på et hagesenter på Nøtterøy, fikk han så miljøbevisstheten passet.

Eller som han selv sier det til Dagbladet.no:

- Det ble et himla sirkus.

På kurs

Men sirkuset fikk i hvert fall miljøorganisasjonen Grønn Hverdag på banen. Etter en kvikk telefonsamtale takket Hagen ja til å bli kurset i søppelhåndtering. På sitt eget kontor på Stortinget fikk FrP-sjefen en god innføring i hva han kan kaste i den vanlige søpla, og hva han må ta med seg til de mange returstasjonene rundt omkring.

- Jeg trodde det meste av miljøfarlig avfall var fra industrien og slikt noe, sa Hagen etter å ha blitt kurset i hvilke miljøgifter som finnes i gamle vinduer, mobiltelefoner, og selvfølgelig malingrester.

- Det er en veldig vanlig misforståelse hos folk, så nå håper vi at du ikke kaster malingrester i søpla igjen, smiler kursleder og miljørådgiver Eidi Ann Hansen tilbake.

- Det er helt sikkert, forsikrer Hagen.

VELKOMMEN INN: Carl I. Hagen ønsker miljøbevegelsen Grønn Hverdag velkommen til privat søppelhåndteringskurs på Stortinget. - Nyttig, mente partiformannen etterpå. Foto: Scanpix/ Heiko Junge
VELKOMMEN INN: Carl I. Hagen ønsker miljøbevegelsen Grønn Hverdag velkommen til privat søppelhåndteringskurs på Stortinget. - Nyttig, mente partiformannen etterpå. Foto: Scanpix/ Heiko Junge Vis mer

Eksamen på kontoret

Selv om partiformannen var skeptisk til en miljøeksamen etter det timelange kurset, lot han seg overtale til å bryne seg på spørsmålene Grønn Hverdag hadde laget.

Og uten tegn til brune konvolutter eller andre bestikkelser, besto han eksamen med glans. Ved hjelp av nettstedet Loop.no gikk det veldig greit å finne svar på hvor man skal kaste malingrester, inntørkede limtuber, og gamle medisiner.

- Jeg er som folk flest, hvis jeg ikke vet hvor eller hvordan jeg skal kvitte meg med miljøfarlig avfall, vet jeg heller ikke hvor man skulle finne ut av det, sier Hagen til Dagbladet.no etter avlagt eksamen.

- Så noe av det mest nyttige med dette kurset har vært å lære om loop.no.

- Og det er reklame man vanligvis tar betalt for å gjøre, ler Hagen.

Blir ekstrem i valgkampen

Hagen angrer selvfølgelig på at han kastet malingrester i søpla. Og han er selvfølgelig også klar over at han, spesielt midt i valgkampen, ikke slipper unna med noe som helst av tabber og feil. Det skal ikke mer enn et malingsspann i søpla før det blir avisoppslag av det.

- Men det er jo lærerikt å bli hengt ut for noe dumt også, jeg må innrømme det. Jeg blir flinkere til å unngå de tabbene etterpå, sier Hagen.

- Jeg kan si det på en annen måte: Jeg kjører veldig forsiktig om dagen, smiler han.

- Men vi blir jo litt ekstreme i valgkampen, da.

Fornøyde kursholdere

Kursholderne Håkon Lindahl og Eidi Ann Hansen var svært fornøyd med eleven.

- Han var lærevillig, det må vi kunne si, sier Lindahl.

- Han spurte veldig mye, og han var engasjert og kritisk. Det er bra!

- Så dere regner ikke med at det dukker opp flere malingsspann i Hagens søppel framover?

- Det må vi forutsette at det ikke gjør nå!

VISTE FRAM FY-VARENE: Eidi Ann Hansen og Håkon Lindahl var fornøyde med kurset de holdt for Hagen.