Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det ble konsumert store mengder alkohol, og han husker ikke mye

To menn siktet for drap på kompis på Tøyen.

FORSVARER: Advokat Espen H. Johansen representerer en mann bosatt på Tøyen i Oslo, som er siktet for å ha drept en god bekjent av seg i sin egen leilighet i natt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Espen H. Johansen representerer en mann bosatt på Tøyen i Oslo, som er siktet for å ha drept en god bekjent av seg i sin egen leilighet i natt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Min klient er svært lei seg for at en god bekjent har avgått med døden, sier advokat Espen H. Johansen til Dagbladet.

Han representerer en mann bosatt på Tøyen i Oslo, som er siktet for å ha drept en god bekjent av seg i sin egen leilighet i natt. Også en annen kompis, som var til stede i leiligheten, er siktet for forsettlig drap. Alle tre er menn i 50-årene. Johansens klient er norsk statsborger, det er ikke den andre siktede - som foreløpig ikke har fått oppnevnt forsvarer.

- Min klient er svært interessert i at politiet skal finne ut hva som har skjedd. Han gir det den tiden som er nødvendig, og samarbeider med politiet, sier Johansen.

Han bekrefter at hans klient varslet politiet om dødsfallet - klokka 0132 natt til lørdag.

Vil ha svar - Erkjenner han straffskyld?

- Det jeg kan si om min klient er at han ikke ønsker noe annet enn at de skal finne ut hva som har skjedd, sier Johansen.

FUNNET DREPT: I denne bygården ble en Oslo-mann i 50-årene drept i natt. Foto: Øystein Andersen
FUNNET DREPT: I denne bygården ble en Oslo-mann i 50-årene drept i natt. Foto: Øystein Andersen Vis mer

Ifølge politiet var begge de siktede ruset da drapet skjedde.

- Erkjenner han de faktiske forhold?

- Dette går sakte men sikkert framover, men han har ikke kunnet formelt ta stilling til straffskyld. Min klient forteller det han er i stand til å få fram, sier Johansen.

- Status for ham i dag er at han er i en svært vanskelig situasjon, mest fordi en god bekjent av seg har avgått med døden.

Rusmiljø Advokat Arne Gunnar Aas forsvarer den andre siktede mannen.

- Han avhøres i kveld, sier Aas.

FORSVARER: Advokat Arne Gunnar Aas. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Arne Gunnar Aas. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det er et rusmiljø, dette - han er ikke i kjempegod form. Det ble konsumert store mengder alkohol, og han husker ikke mye, sier Aas.

Klienten har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

VG hevder naboer skal ha hørt skudd. Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, sier til Dagbladet at politiet ikke er kjent med at det ble avfyrt skudd.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram