Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det ble Maud Angelica

Navnet skjemmer ingen, hva syns du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da prinsesse Märtha Louise ble døpt i Slottskapellet i 1971 var det ikke et standardnavn kronprinsparets førstefødte fikk.

I dag er det tre eller færre som heter Märtha, mens det er over 1000 som heter Louise. På samme måte havner også Maud Angelica i en eksklusiv liten gruppe. Det er registrert 401 personer med navnet Maud i Norge, og 260 Angelicaer. Det er tre eller færre som heter Maud Angelica.

Dåp i domen?

Navnevalget er en kombinasjon av tradisjon og egne ønsker, Maud etter tipp-oldemor, navnet Angelica kom til dem under bryllupet i Nidarosdomen fortalte en stolt far.

Biskop Finn Wagle i Nidaros er allerede ute og ønsker de ferske foreldrene velkommen til barnedåp i Nidarosdomen. Men til Adresseavisa understreker biskopen at han regner med at Ari og Märtha vil gjøre som sine foreldre og døpe Maud Angelica i Slottskapellet i Oslo. På den annen side har de to tidligere vist at de ikke nødvendigvis gjør det samme som foreldrene.

Märtha og Ari er i mindretall når de velger barnedåp for sin førstefødte. I Oslo blir rundt 38 prosent av barna døpt i kirken. På landsbasis velger fortsatt foreldrene barnedåp for barna sine, over 80 prosent ble døpt i 2001. I år har rundt 1300 valgt borgerlig navnefest istedet for kirkedåp.

GYLDEN HALVMETER: Pappa Behn var overstrømmende fornøyd med datteren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media