Det ble opptøyer da han skjøt ubevæpnede Trayvon Martin (17). Nå vil Zimmerman selge pistolen til høystbydende

Vil bruke pengene for å kjempe mot Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): George Zimmerman, mannen som i 2013 ble frikjent for å ha skutt og drept ubevæpnede Trayvon Martin (17) i Sanford i Florida, har nå lagt ut våpenet han brukte til salgs på nettstedet Gunbroker.

Frikjennelsen utløste store protester i flere amerikanske storbyer og en svær debatt om rasisme i USA, fordi mange mente at afroamerikanske Martin var et offer for rasistisk profilering fra en nabolagsvakt som ville leke politimann.

Hevdet selvforsvar Zimmermans våpensalg får i dag stor oppmerksomhet i amerikanske medier, som USA Today og Fox News.

- Jeg brukte våpenet for å redde mitt eget liv etter det brutale angrepet fra Trayvon Martin, skriver Zimmerman i salgsannonsen.

Zimmerman var med i et frivillig vaktkorps og hevdet at han ble angrepet av tenåringsgutten og følte seg truet på livet. Han hevdet at han bare handlet i selvforsvar, og at det var Martin som opptrådte aggressivt.

PROTESTER: Dødsfallet og den påfølgende prosessen førte til store protester. Foto: REUTERS / Mike Segar / NTB scanpix
PROTESTER: Dødsfallet og den påfølgende prosessen førte til store protester. Foto: REUTERS / Mike Segar / NTB scanpix Vis mer

Han skriver at han nylig fikk tilbake våpenet fra justisdepartementet, og at han har blitt kontaktet av flere som ønsker å kjøpe det, men at enkelte har sagt de vil bruke det på en måte som han ikke er komfortabel med. Han skriver også at The Smithsonian Museum i Washington D.C ønsker å stille det ut.

- Det er en del av amerikansk historie, skriver han.

FRIKJENT FOR DRAP: George Zimmerman. Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel via AP / NTB scanpix
FRIKJENT FOR DRAP: George Zimmerman. Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel via AP / NTB scanpix Vis mer

Zimmerman ble selv beskutt i fjor.

Starter på 5000 dollar Budgivningen for pistolen starter på 5000 dollar, og Zimmerman skriver at deler av pengene han får for det skal brukes for å bekjempe Hillary Clintons antivåpen-agenda, samt å jobbe mot det han kaller vold fra representanter for «Black Lives Matter»-bevegelsen mot politifolk.

Frifinnelsen av Zimmerman i 2013 skjedde etter en 13 timer lang diskusjon i juryen. Etterpå sa et av jurymedlemmene at hun mente Zimmerman hadde sluppet unna med drap.

TIL SALGS: Zimmerman har lagt ut flere bilder av våpenet i annonsen. Foto: Gunbroker
TIL SALGS: Zimmerman har lagt ut flere bilder av våpenet i annonsen. Foto: Gunbroker Vis mer

- George Zimmerman slapp unna med drap, men du kan ikke slippe unna Gud. Og til syvende og sist vil han få mange spørsmål og svar å håndtere, sa jurymedlemmet til TV-programmet Good Morning America.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram