Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det ble skrevet i raseri

Siv Jensen er glad for at Carl I. Hagen slettet meldingen om at de rødgrønne har «Anjas død på sin samvittighet».

- SKREVET I RASERI: Frp-leder Siv Jensen sier at hun er glad for at Carl I. Hagen slettet den omstridte meldingen på Facebook. .
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- SKREVET I RASERI: Frp-leder Siv Jensen sier at hun er glad for at Carl I. Hagen slettet den omstridte meldingen på Facebook. . Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Facebook i går kveld skrev tidligere Frp-formann Carl I. Hagen at «Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet,» med henvisning til Anja Weløy Aarseth (21) som ble funnet drept i Ålesund.

Nåværende Frp-leder Siv Jensen sier til VGTV at hun er glad for at han senere slettet innlegget som høstet storm i sosiale medier.

- UHELDIG, MEN RIKTIG: - Den er for drøy, Carl, sa en partifelle - og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen trakk sin kommentar på Facebook i natt. Men under forklarer han hvorfor han står inne for budskapet. FOTO. AGNETE BRUN/DAGBLADET. Skjermdump Facebook/Twitter.
- UHELDIG, MEN RIKTIG: - Den er for drøy, Carl, sa en partifelle - og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen trakk sin kommentar på Facebook i natt. Men under forklarer han hvorfor han står inne for budskapet. FOTO. AGNETE BRUN/DAGBLADET. Skjermdump Facebook/Twitter. Vis mer

- Jeg er glad for at han fjernet det, gjentar hun overfor Dagbladet og sier det ble «skrevet i raseri og affekt».

- Vil du beklage det?

- Tankene går først og fremst til familie og pårørende i Ålesund. Hele nærmiljøet er i dyp sorg. Uansett hvem han var, var det bare én gjerningsmann som står ansvarlig, sier Jensen til Dagbladet, og sier at det er viktig å skille mellom disse to sakene.

- Men, denne valgkampen dreier seg også om krimpolitikk og vi må tørre å ta debatten. Det er en vanskelig balansegang, men det kan ikke være slik at vi ikke tar debatten. Frp er opptatt av politiressurser og justispolitikk, sier hun.

- Ville denne hendelsen skjedd med Frp's politikk?

- Det vet jeg ikke; jeg kjenner ikke detaljene. Det Frp vil ha, er å få bort strafferabattene og kjempe for høyere straffer sier hun.

Siv Jensen nekter for Hagens utspill kommer til å påvirke partiet og valgkampsinnspurten.

- Det vil ikke påvirke vår valgkamp eller vår justispolitikk, sier hun til Dagbladet.

 

Det var følgende melding Hagen publiserte i går kveld - og slettet en halv senere:

«Hører på NRK TV at den sikteder i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i alle verden satt han ikke inne. Hadde vbi hatt en skikjelig regfjering med nok fengselplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes !» 
Til Dagbladet sier Hagen at han fikk tilbakemeldinger fra partikolleger om at meldingen var drøy. Til Dagbladet sier den tidligere Frp-formannen at han likevel står for budskapet.

- Jeg ble opprørt da jeg hørte på NRK Kveldsnytt i går at den pågrepne og siktede mannen var domfelt for alvorlig kriminalitet seinest i januar. Dermed var det to muligheter for at han gikk løs: enten at han sto i soningskø eller at han har fått en altfor mild dom. Jeg ser at det var en uheldig spissformulering, som ble skrevet i affekt, sier han.

- Jeg står fullt inne for det kriminalpolitiske budskapet i kommentaren, sier Hagen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling