- Det ble skutt fra FN-bygningen

Derfor bombet Israel mat- og medisinlager.

MISTET MAT OG MEDISINER: Da israelske styrker bombet FNs mat- og medisinlager gikk det aller meste tapt. Foto:AFP/ MOHAMMED ABED/SCANPIX
MISTET MAT OG MEDISINER: Da israelske styrker bombet FNs mat- og medisinlager gikk det aller meste tapt. Foto:AFP/ MOHAMMED ABED/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Detble skutt fra FN-bygningen i Gaza. Og derfor valgte israelerne å bombe bygningen tidligere i dag. Det skriver Haaretz.

Mat og medisin brantTalsmann Chris Gunness for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) sa tidligere i dag at bygningen trolig ble truffet av fosforgranater.

Denne type våpen brenner med svært høy temperatur, og fører ofte til store branner. Mye røyk i området gjorde det vanskelig å se hva som foregår på stedet. Hele mat- og medisinlageret gikk tapt i brannen.

Sto skolerettIsraels forsvarsminister Ehud Barak måtte i dag stå skolerett for en rasende Ban Ki-moon etter at israelske styrker hadde angrepet FNs bygninger i Gaza.

Barak sa til Ban at angrepet var en stor feil og at han så alvorlig på saken. Han lovte at det ikke skulle gjenta seg og at israelerne skulle ta hensyn til Fns bygninger og personell som befinner seg i Gaza.

Da Ban skulle møte statsminister Ehud Olmert ble han informert om skuddene fra FN-bygningen.

- Vi vil ikke at dette skal skje igjen. Og jeg vet ikke om du vet det, men Hamas angrep inne fra UNRWA-bygningen under den humanitære våpenhvilen, sa han til generalsekretæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer