Det blir buss for tog igjen for togpassasjerene

Men Jernbaneverket og Vegvesenet lover bedre sommer enn i fjor.

BUSS FOR TOG: Her var det buss for tog fra Oslo S, slik det blir i sommer også. Men Jernbaneverket og Vegvesenet lover bedring i år. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
BUSS FOR TOG: Her var det buss for tog fra Oslo S, slik det blir i sommer også. Men Jernbaneverket og Vegvesenet lover bedring i år. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av passasjerer ble i juni i fjor rammet av dårlig samordning mellom vesen og verk, da nesten all togtrafikk til og fra Oslo S ble stengt i seks uker sammenhengende på grunn av et storstilt oppgraderingsarbeid.

Også i år skal det oppgraderes, både på jernbanen gjennom Oslo og på selve Oslo S.

Konsekvensen blir at jernbanen gjennom hovedstaden vil bli stengt mellom Skøyen og Bryn/Lillestrøm i seks uker, fra 24. juni til 6. august.

Og i likhet med i fjor skal det også denne sommeren gjøres vedlikeholdsarbeid på E6.

- Men denne gangen er Jernbaneverk og Vegvesen bedre samordnet, sier trafikkdirektør Bjørn Kristiansen i Jernbaneverket.

Flere tiltak Han sier flere tiltak er truffet for å minimalisere problemene for de reisende. Vedlikeholdsarbeid som innebærer at E6 stedvis blir en flaskehals, utsettes til en uke etter at togtrafikken er innstilt.

Trafikken får på den måten bedre tid til å tilpasse seg den ekstraordinære flåten av busser som må settes inn for å gi reisende et alternativt kollektivtilbud.

I tillegg treffes flere tiltak i Oslo. Blant annet er en midlertidig vei og et bussavstigningssted anlagt som ett av tiltakene, sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer