DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen forventer en hektisk høst i boligmarkedet i Oslo. Foto: Håkon Sæbø.
DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen forventer en hektisk høst i boligmarkedet i Oslo. Foto: Håkon Sæbø.Vis mer

Det blir en bolighøst i Oslo vi aldri har sett tidligere

- Alt tilsier at den situasjonen vi har sett i år, med lavt tilbud og stor etterspørsel, vil fortsette, sier Terje Halvorsen i DNB Eiendom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mandag kom boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi som viste at boligprisene steg 2,8 prosent i august. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.

Årsveksten på landsbasis er 9,1 prosent.

Oslo fortsetter å vise vei blant de store byene, med en prisvekst på 2,7 prosent fra juli. 12-månedersveksten i hovedstaden er nå oppe i 16,3 prosent, opp fra 15,2 prosent for en måned siden.

Hektisk bolighøst

- Etter å ha lagt bak oss den kanskje mest hektiske sommeren noensinne i boligmarkedet i Oslo, ser vi at markedet holder like høy fart på vei inn i høsten. Vi kommer til å oppleve en bolighøst i Oslo som vi aldri har sett tidligere, sier adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til Finansavisen.

Tempoet er ventet å holde seg høyt til langt inn i julestria.

- Vi venter også at vi vil få unormalt høy aktivitet i november og desember, måneder hvor markedet vanligvis roer seg. Tilbudet og etterspørselen harmoniserer ikke og dermed blir det stor aktivitet på boligene som ligger ute, sier Halvorsen til Finansavisen.

Solide priser

Med snittpriser som er i ferd med å bikke 80.000 kroner pr. kvadratmeter er Frogner fortsatt prisledende i Oslo. Den bydelen som har hatt den aller sterkeste prisveksten sist år er Grünerløkka, med en oppgang på 18 prosent. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris der er nå 71.600 kroner.

- Østsiden av Oslo er blitt veldig populært. Det er fortsatt billigere der enn på vestkanten, og mange søker seg dit. Det vil føre til at gapet mellom øst og vest blir mindre, men gapet kommer til å være der, sier DNB Eiendom-sjefen til Finansavisen.

Tror veksten fortsetter i 2017

- Vi er helt sikre på at vi får en kraftig boligprisvekst i 2017. Vi vil se en vekst jevnt over i hele Norge, men særlig i Oslo vil prisveksten fortsatt bli stor. Alt tilsier at den situasjonen vi har sett i år, med lavt tilbud og stor etterspørsel, vil fortsette, avslutter Halvorsen.

Andre økonominyheter:
Andreassen: Boligprisene kan stige 15 prosent i 2017
Terje Tinholt tror boligprisene i Oslo kan stige 35 - 38 prosent