MØRKETID: Meglerselskapet Notar sliter med å betale ut lønn til sine ansatte. Foto: Knut Falch/Scanpix
MØRKETID: Meglerselskapet Notar sliter med å betale ut lønn til sine ansatte. Foto: Knut Falch/ScanpixVis mer

- Det blir en mager jul

Notar-ansatte Erlend Sørlie er en av meglerne som ikke har fått utbetalt lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO: (Dagbladet.no) Notar-megler Erlend Sørlie (30) medgir at årets julefeiring ikke blir blant de mest omfattende.

- Det blir ikke de største julegavene, konstaterer Sørlie.

Han er en av de Notar-ansatte eiendomsmeglerne som ikke kan vente å få utbetalt lønn før 2008 er historie.

- Må bare stole på ledelsen

Meglerselskapet sliter med likviditeten. Administrerende direktør Geir Gustav Hantveit innrømmet til NTB fredag at likviditetsskvisen kom overraskende. Hantveit tok over selskapet i februar.

- Jeg kjenner ikke den nyansatte ledelsen så godt, forklarer Sørlie. Han insisterer likevel på at han har tillit til at ledelsen klarer å løse opp i de akutte likviditetsproblemene i selskapet.

Sørlie føler fortsatt at de ansatte har høy prioritet hos ledelsen, og forteller at han forstår at ledelsen har mye å gjøre. Han håper og tror de vil rydde opp i problemene.

- Jeg må jo bare stole på det, erkjenner Sørlie, som er daglig leder ved Notars filial på Lillestrøm.

God moral

Sørlie forteller om en fortsatt god moral på kontoret. De ansatte kommer på jobb som vanlig, forteller han, og den daglige lederen skryter av lojaliteten til sine ansatte, til tross for tidspunktet for det økonomiske sammenbruddet.

- Det kom jo på verst mulig tidspunkt. Det blir jo ikke den helt store oppladningen til julefeiringen. Det er ingen krise enda, men går det over lang tid kan det se stygt ut.

I slutten av oktober meldte Notar om kraftige nedskjæringer i meglerstaben. 26 meglerkontorer skal legges ned. Disse kommer i tillegg til 18 kontorer som er lagt ned tidligere i år.

Inntil videre er Erlend Sørlie komfortabel i meglerbransjen. Om problemene ikke løser seg medgir han likevel at han måtte se seg nødt til å skifte beite.

- Vi får se. Forhåpentligvis klarer vi å ri av stormen, men hvis ikke kan det jo bli aktuelt å se seg om etter noen nytt.

Ingen garanti for julefeiringen

Administrerende direktør Geir Gustav Hantveit ønsket ikke å kommentere lønnsspørsmålet da Dagbladet.no kontaktet ham.
- Jeg vil ikke si noe om dette nå, er alt Hantveit ønsker å si.
- Vi jobber med saken, og det kommer ingen flere uttalelser herfra i dag.

Det kom i dag frem at kjeden ikke kan garantere sine ansatte lønn i 2008. Styret og ledelsen har sittet i langvarige møter med bankforbindelsen Nordea, men Hantveit har ingen gode nyheter til Erlend Sørlie.

- Det vil jeg ikke si noe om nå, er direktørens magre julebudskap.

MAGER JULEFEIRING: Notar-megler Erlend Sørlie har tillit til at ledelse klarer å finne penger til å betale ut lønn. Men frykter konsekvensene om en løsning lar vente på seg. Foto: Notar
MAGER JULEFEIRING: Notar-megler Erlend Sørlie har tillit til at ledelse klarer å finne penger til å betale ut lønn. Men frykter konsekvensene om en løsning lar vente på seg. Foto: Notar Vis mer