Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det blir en tung dag. Barn skal ikke forsvinne på den måten

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble bisatt i Oppsal kirke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sigrid Giskegjerde Schjetne, som bare ble 16 år gammel, ble bisatt i Oppsal kirke i dag

- Dette blir en tung dag, men vi er trygge på at det blir et verdig farvel med Sigrid, sa en av familiens talsmenn, Gjermund Eide, til Dagbladet før seremonien.

Svært mange hadde møtt opp for å ta et siste farvel med Østensjø-jenta, som ble funnet drept 3. september, etter å ha vært savnet siden 4. august.

I forkant var det ventet at det ville komme flere mennesker i bisettelsen enn kirka kunne romme. Blant de frammøtte er kunnskapsminister Kristin Halvorsen, som er arbeidsgiver for en person i familien.

- Både venner og familie, kolleger av familien og folk fra idrettsmiljøet hun var aktiv i, er til stede. Familien setter stor pris på dette. Det viser hvor stort engasjement saken har skapt, sier talsmann Geir Strand til NTB.

Under seremonien ble det ble brukt både salmer og poplåter. «The Voice»-vinner Martin Halla framførte sangene «Take it with me» og Rihannas «We found love» - en gest fra Sigrids lillesøster, ifølge programmet.

Ved båreutbæringen spilte organisten «Sigrids sang» av Ole Bull.

Familien ønsket ikke at media dekket selve bisettelsen inne i kirka, men la til rette for pressen utenfor.

- Tungt For lokalsamfunnet på Østensjø i Oslo er det fortsatt uvirkelig at ungjenta forsvant uten et spor natt til 5. august.

- Det blir en tung dag. I denne sammenhengen er alt feil. Barn skal ikke forsvinne på den måten, sa Kari Gran til Dagbladet før bisettelsen.

STOR OPPSLUTNING: Svært mange har møtt fram for å sørge og vise støttte til Sigrids familie i Oppsal kirke i dag. Foto: Bjørn Langsem
STOR OPPSLUTNING: Svært mange har møtt fram for å sørge og vise støttte til Sigrids familie i Oppsal kirke i dag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hun var Sigrids lærer og klasseforstander på Østensjø skole fra 1. til 6. klasse, og forteller at saken har gått inn på veldig mange på Østensjø. I over fire uker lette hundrevis av frivillige etter Sigrid i nærområdet, i skogområder, i vann og på industriområder. Også Gran deltok i letingen.

- Østensjø er jo nesten som en liten bygd. For mange har dette krevd mye energi, og saken vil nok prege stedet i lang tid fremover, sier hun.

- Åpen og positiv Gran beskriver Sigrid som er flink elev og en glad og positiv jente.

- Hun fulgte regler, men hadde egne meninger og var aktiv. Jeg husker godt de klare blå øynene som alltid så rett på deg, forteller Gran.

BEGRAVES: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) bisettes i dag fra Oppsal kirke.
Foto: Privat / NTB scanpix
BEGRAVES: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) bisettes i dag fra Oppsal kirke. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Sigrid var litt sjenert, og knyttet seg tett til venninnene som barn, fortellerer læreren.

- Men hun var alltid åpen og positiv. I friminuttene var hun alltid først ute på fotballbanen for å spille fotball med gutta.

Hilste alltid Selv etter at Sigrid begynte på ungdomsskolen møtte den tidligere læreren hennes stadig på henne rundt på Østensjø.

- Vi hadde skoleveier som krysset hverandre og hun hilste alltid og var blid hver gang vi møttes. Siste gang jeg så henne hadde hun på seg treningstøy og var på vei til bussen. Hun veivet med armene, smilte, og ropte «Hei Kari», forteller Gran.

TIL MINNE: Blomster og lys ble lagt ned ved stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept på Kolbotn 3. september. I dag, over to uker etter at hun ble funnet, bisettes Sigrid fra Oppsal kirke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIL MINNE: Blomster og lys ble lagt ned ved stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept på Kolbotn 3. september. I dag, over to uker etter at hun ble funnet, bisettes Sigrid fra Oppsal kirke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Det har gått over to uker siden Sigrid ble funnet drept i et skogholdt på Kolbotn i Oppegård. 5. september samlet de frivillige og andre seg en siste gang på Østensjø skole, som hadde vært møtested for de som lette i over fire uker.

Bengt Eriksen, familievenn og koordinator for de frivillige søkene, hadde et budskap fra familien til alle som hadde møtt opp:

- Ta vare på hverandre. Hilsen Marit, Ingrid og Tom. Det var tre navn. Det fjerde er borte.

En 37 år gammel mann fra Ålesund og en 64 år gammel mann fra Vestby er siktet for drapet. De to var mekkekompiser og ble pågrepet like før liket ble funnet ved et verksted 64-åringen disponerer på Kolbotn. Begge nekter straffeskyld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media