FØRST REGN, SÅ SOL: Hele landet får nedbør i de første dagene som kommer, og enkelte steder på Østlandet kan det i løpet av søndagen komme så mye som 30 millimeter nedbør. MEN fra onsdag av lysner det opp, og sola vil igjen titte fram, ifølge meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
FØRST REGN, SÅ SOL: Hele landet får nedbør i de første dagene som kommer, og enkelte steder på Østlandet kan det i løpet av søndagen komme så mye som 30 millimeter nedbør. MEN fra onsdag av lysner det opp, og sola vil igjen titte fram, ifølge meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Det blir en våt søndag

Kan komme over 30 millimeter regn enkelte steder. Men fra onsdag av titter sola fram igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helga begynte fint værmessig for Sør- og Østlandets del, med sol og høye temperaturer lørdag. Men ifølge meteorologen kan bikini og solbriller byttes ut med paraply og langstøvler allerede søndag morgen.

- Dessverre er et lavtrykk på vei inn over Nordsjøen nå. Nedbøren vil trekke inn over Østlandsområdet søndag morgen, og bevege seg videre nordover utover dagen, sier meteorolog Beathe Tveita i Storm Weather Center til Dagbladet.

- En våt dag Og det er slett ikke lite regn vi har i vente, fortsetter hun.

- Det blir en våt dag. Det er ventet store nedbørsmengder over hele Sør-Norge. I Østlandsområdet kan det komme opp mot 20 millimeter regn, og sør for Mjøsa og i de sørligeste områdene av landet kan det komme i overkant av 30 millimeter nedbør, sier Tveita.

Hun forteller at det meste av regnet vil komme tidlig på morgenen og i løpet av formiddagen.

Nedbørsfronten beveger seg deretter sakte men sikkert nordover.

- I Midt-Norge vil det begynne å regne en gang på ettermiddagen, Vestlandet vil få om lag samme værmønster som Sør- og Østlandet, og i nord slår regnværet til på søndagskvelden.

Det er dessuten en liten fare for at det vil tordne og lyne flere steder i landet i løpet av dagen.

Sol fra onsdag av Det er imidlertid bedre tider i vente, ifølge Tveita, for allerede på mandag vil nedbøren avta noe.

- Det vil fremdeles komme noe nedbør sør i landet mandag og tirsdag, men fra onsdag av blir det betydelig bedre. Det er ventet opphold og sol, sier hun.

Og hun har flere gode nyheter på lager. Resten av landet vil nemlig oppleve det samme:

- Vestlandet vil få om lag likt vær som Sør- og Østlandet, og fra torsdag av blir det også opphold og sol nord i landet, men her med mulighet for noen byger, sier Tveita.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

MER SOL I VENTE: Etter at regnet har skyllet over landet de første dagene av neste uke, vil sola titte fram igjen, melder meteorolog Beathe Tveita i Storm Weather Center.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MER SOL I VENTE: Etter at regnet har skyllet over landet de første dagene av neste uke, vil sola titte fram igjen, melder meteorolog Beathe Tveita i Storm Weather Center. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer