Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det blir et helvete å rydde opp

Snøstorm drukner New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kraftige lyn opplyste snøhavet utenfor New York søndag etter at en kjempestorm rullet opp langs den nordøstlige kysten, melder AP.

Stormen, på folkemunne kalt en Nor\'easter, lesset av seg nesten 60 centimeter snø på kort tid i New York, og dermed var det duket for strømbrudd og flystans mellom Washington og Boston.

- Dette er en farlig storm, sa Michael Bloomberg, New Yorks borgermester. Han rådet folk til å komme seg hjem.

Temperaturen langt høyere enn vanlig

Også andre steder var preget av snøstormen.

Både Maryland, New Jersey, Connecticut og Philadelphia fikk 53 centimeter snø på samme tida. I Philadelphia er det årsgjennomsnittet.

- Det blir et helvete å rydde opp, sier Scott T. Rumana, borgermester i byen Wayne i New Jersey.

Stormen kom i etterkant av en ganske varm vinter i området, og etter New Yorks varmeste januar noensinne. Snittemperaturen var smått utrolige 4,2 grader celsius over gjennomsnittet. Men det var forrige måned.

I LOVE NEW YORK: Mer enn nok å ta av i denne gata. I løpet av morgentimene fikk New York nesten 60 centimeter snø. Foto: Scanpix
I LOVE NEW YORK: Mer enn nok å ta av i denne gata. I løpet av morgentimene fikk New York nesten 60 centimeter snø. Foto: Scanpix Vis mer

Prøver å få kontroll

Nå sliter 2500 snøploger og saltspredere med å få kontroll over naturens herjinger. New York har også tatt i bruk spesielle snøsmeltemaskiner, som skal kunne smelte opptil 60 tonn snø i timen.

Og det trengs nok. Offisielle rapporter melder at flere kirker måtte innstille gudstjenester, og andre arrangementer ble også påvirket av snøfallet.

Trafikken på flere flyplassen måtte stoppes, bussene stoppet i New Jersey og flere tog ble innstilt.

Men en gruppe jublet.

Skistedene i regionen slet seg gjennom hele januar med dårlig business, men nå peker tallene oppover.

- Det beste for oss er at stormen legger snø i folks bakhager, og da tenker folk raskt på snowboard og alpint, sier Carol Luger, daglig leder på Mohawk Mountain i Connecticut.

OVERTID: Kalde menn i store jakker jobbet på spreng på New Yorks Times Sqaure i morges.
PÅ SPRENG: Rundt 2500 av disse var i aksjon i løpet av dagen i New York.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media