- Det blir et intolerant samfunn i toleransens navn

Frps Mazyar Keshvari opprørt over trakasseringen av homofilt par på Grønland.

UAKSEPTABELT: Mazyar Keshvari reagerer på trakasseringen av det homofile paret som gikk hånd i hånd på Grønland. Foto: Lars Myhren Holand
UAKSEPTABELT: Mazyar Keshvari reagerer på trakasseringen av det homofile paret som gikk hånd i hånd på Grønland. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da det homofile paret Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) gikk hånd i hånd hjem til sin leilighet på Grønland søndag 9. august, ble de stanset av en mann som pekte ned på hendene deres.

- Det der liker jeg ikke. Dette er en muslimsk bydel, sa mannen til paret.

Paret fortsatte videre før gjerningsmannen sparket Rasmushaugen hardt bakfra. Overfallsmannen fjernet seg deretter raskt fra åstedet. Oslo-politiet bekrefter at saken er anmeldt og under etterforskning.

- Helt uakseptabelt
Mazyar Keshvari sitter i Oslo bystyre for Frp og er stortingskandidat, han reagerer på hendelsen.

- Dette er helt uakseptabelt, vi kan ikke ha det slik i vår by. Dette finner vi oss rett og slett ikke i, og det er jo lett å se hvorfor det har blitt slik. Vi snakker om en mangeårig feilslått integrerings- og innvandringspolitikk fra den sittende regjering.

Anders Rasmushaugen og Michael Eimstad understreket overfor Dagbladet at det var viktig at dette ikke ble gjort til en sak med muslimer mot homofile.

- Denne episoden dreier seg om en person, påpekte Eimstad.

Ikke den eneste med den holdningen
- Vi forstår at det ikke er alle muslimer som har trakassert disse to mennene, men en er likevel for mye. Når én mann sier «dette er en muslimsk bydel» så er dessverre han ikke den eneste med disse holdningene.

Keshvari hevder at regjeringens godord om et flerkulturelt samfunn står i kontrast til de negative sidene ved det han kaller masseinnvandring.

- Vi kan ikke leve på premissene til de som kommer til Norge, det er en fare for livskvaliteten til innbyggerne i landets hovedstad hvis regjeringen får fortsette slik. Ved å fortsette med denne politikken så blir det et intolerant samfunn i toleransens navn, sier Keshvari til Dagbladet.

TRAKASSERT: - Dette er en muslimsk bydel, sa gjerningsmannen før han gikk til angrep på det homofile paret Anders Rasmushagen (24) (t.v) og Michael Eimstad (33). Foto: HENNING LILLEGÅRD
TRAKASSERT: - Dette er en muslimsk bydel, sa gjerningsmannen før han gikk til angrep på det homofile paret Anders Rasmushagen (24) (t.v) og Michael Eimstad (33). Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer