«Det blir et stort tomrom»

Thor Heyerdahls siste ønske var å komme tilbake til Colla Micheri. Til sommeren vil urna hans bli satt ned på den idylliske familieeiendommen på den italienske rivieraen. - På den måten følte han at han kunne være nær familien, sier hans eldste sønn Thor Heyerdahl jr. (63)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler lettelse og vemod over at han nå er borte, og jeg er takknemlig for at jeg har hatt en så vital far så å si fram til min egen pensjonsalder, sier Thor Heyerdahl jr, og legger til:

- En epoke er slutt, og det blir et stort tomrom etter ham.

I går ble det klart at Thor Heyerdahl skal bisettes på statens regning fra Oslo domkirke fredag 26. april klokka 12. Biskop Gunnar Stålsett vil forrette under seremonien. Kong Harald og dronning Sonja og statsminister Kjell Magne Bondevik vil være til stede.

Minnestund

Torsdag kveld holdt familien en liten minnestund i den lille landsbykirka i Colla Micheri, like ved huset der 87 år gamle Heyerdahl sovnet inn.

I den gamle kirka har familien gjennom åra hatt barnedåp og bryllup, og kirka skulle tas i bruk til en konsert til ære for den verdenskjente arkeologen og eventyreren i påskehøytida. Men han ble syk dagen før.

- Før det hadde vi hatt en fantastisk hyggelig familiemiddag med lunsj dagen derpå i en landsby oppe i fjellene. Far var usedvanlig spirituell, festlig og virkelig i slaget. På veien hjem fra lunsj i denne fjellandsbyen ble han sliten, og på ettermiddagen måtte vi tilkalle lege, forteller eldstesønnen.

Thor Heyerdahl var knapt syk i hele sitt lange liv.

Alltid frisk

- Han hadde ingen helseproblemer, og var tilfreds i enhver situasjon. Hans siste klare avskjedsmelding til oss var at han aldri hadde vært så lykkelig som nå. Han hadde ingenting uoppgjort med noen av oss og var takknemlig for det livet han hadde fått leve, forteller Thor Heyerdahl jr.

Heyerdahl jr. sier han setter stor pris på all den sympatien familien har fått de siste par ukene.

Larvik kommune, der Heyerdahl ble født i 1914, har uttrykt ønske om at Thor Heyerdahls urne blir satt ned i hjembyen hans.

- En vakker tanke, men min far ønsket å ligge nær familien sin i Colla Micheri, sier eldstesønnen.