«Det blir et stort tomrom»

Thor Heyerdahls siste ønske var å komme tilbake til Colla Micheri. Til sommeren vil urna hans bli satt ned på den idylliske familieeiendommen på den italienske rivieraen. - På den måten følte han at han kunne være nær familien, sier hans eldste sønn Thor Heyerdahl jr. (63)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler lettelse og vemod over at han nå er borte, og jeg er takknemlig for at jeg har hatt en så vital far så å si fram til min egen pensjonsalder, sier Thor Heyerdahl jr, og legger til:

- En epoke er slutt, og det blir et stort tomrom etter ham.

I går ble det klart at Thor Heyerdahl skal bisettes på statens regning fra Oslo domkirke fredag 26. april klokka 12. Biskop Gunnar Stålsett vil forrette under seremonien. Kong Harald og dronning Sonja og statsminister Kjell Magne Bondevik vil være til stede.

Minnestund

Torsdag kveld holdt familien en liten minnestund i den lille landsbykirka i Colla Micheri, like ved huset der 87 år gamle Heyerdahl sovnet inn.

I den gamle kirka har familien gjennom åra hatt barnedåp og bryllup, og kirka skulle tas i bruk til en konsert til ære for den verdenskjente arkeologen og eventyreren i påskehøytida. Men han ble syk dagen før.

- Før det hadde vi hatt en fantastisk hyggelig familiemiddag med lunsj dagen derpå i en landsby oppe i fjellene. Far var usedvanlig spirituell, festlig og virkelig i slaget. På veien hjem fra lunsj i denne fjellandsbyen ble han sliten, og på ettermiddagen måtte vi tilkalle lege, forteller eldstesønnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer