SPENT: Ola Elvestuen, Abid Raja, Odd Einar Dørum og kolleger i Venstre følger spent med på de første prognosene. Foto: Sveinung Ystad
SPENT: Ola Elvestuen, Abid Raja, Odd Einar Dørum og kolleger i Venstre følger spent med på de første prognosene. Foto: Sveinung YstadVis mer

- Det blir fest uansett

Ola Elvestuen sier Venstre systematisk bygger grunnmuren for bedre valgresultater. Men fest blir det uansett resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg valget direkte i vårt livestudio!

FROKOSTKJELLEREN (Dagbladet): På Venstres valgvake i Oslo er stemningen spent, og de fleste tar seg en øl for å roe ned nervene før resultatene begynner å tikke inn.

Venstres to øverste representanter på valglistene i Oslo, nestleder i Venstre Ola Elvestuen og Toril Berge, er slitne og spente. Og veldig fornøyde med insatsen som har blitt gjort i hovedstaden.

Fornøyd - Jeg føler at valgkampen er godt gjennomført, og at Trine Skei Grande har gjort en god jobb i sitt første valg som leder av Venstre, sier Ola Elvestuen til Dagbladet.

Ledelsen i Venstre føler at de har greid å mobilisere flere velgere den siste tida, og påpeker at antall medlemmer i partiet har doblet seg siden valget i 2007.

- Fokuset vårt er å bygge gradvis. Så får vi se om resultatet for arbeidet vårt kommer i dag eller om vi må bygge flere steiner. Men jeg har ingen tvil om at måten vi går fram på er korrekt, sier Elvestuen.

Fest uansett Toril Berge er Venstres andre kandidat på valglistene i Oslo. Hun er sliten og spent etter fire effektive valgkampuker.

- Vi har nå stått på i fire uker, og er veldig slitne og veldig spente, sier Berge.

Venstre har drevet valgkampen fra midlertidige kontorer i sommer, men Berge er imponert over insatsen til Venstres medlemmer.

- Vi har dobbelt så mange medlemmer i år, og insatsen er fantastisk. Nå håper vi på et godt valg og vi skal ta oss en fest her på valgvaken uansett hva resultatet blir. Men festen blir jo bedre med et bra resultat, og vi skal holde på så lenge som Frokostkjellern holder åpent, sier Berge.