- Det blir for lettvint å be om unnskyldning

Datteren til 92-åringen som ble sendt alene hjem fra sykehuset midt på natta, sier «unnskyld» ikke holder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Datteren til 92-åringen som ble sendt hjem fra Ullevål universitetssykehus uten tilsyn klokken tre om natten, sier det blir for lettvint for sykehuset å be om unnskyldning. Anne-Lise Knoph falt hjemme hos seg selv på Vinderen i Oslo da hun skulle åpne opp døra da det ringte på forrige tirsdag. Hun klarte å dra seg frem til døra, og fikk hjelp til å ringe ambulansen.

På Legevakten ble hun behandlet for blødning på øyeeplet og brudd i kneet, og fikk sydd flere sting over øyet og ved munnen. Klokken tre om natten ble hun sendt hjem alene i taxi, og måtte få seg selv i seng etter hendelsen. 

- Jeg synes det var litt rart, men det var ikke snakk om det. Jeg synes det var rart at jeg ikke skulle få bli der over natten, sier hun.

- Har invitert pasient og pårørende  Nå beklager sykehuset, som legger vekt på at slikt ikke skal se. - Jeg har sørget for å invitere både pasienten og pårørende til et møte i morgen, slik at vi kan gå gjennom hva som skjedde da pasienten var her. Da får vi anledning til å beklage, sier leder ved øyeavdelingen på Ullevål, Ketil Eriksen.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer