- Det blir for tynt å vise til Rederiforbundet

Jusprofessor Hans Petter Graver kjøper ikke Jonas Gahr Støres forklaring om millionbevilgningen til vennens stiftelse.

TIL VEGGS: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) spørres ut om om tildelingen av seks millioner kroner til barndomsvennen Felix Tschudis stiftelse, Senter for nordområdelogistikk. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
TIL VEGGS: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) spørres ut om om tildelingen av seks millioner kroner til barndomsvennen Felix Tschudis stiftelse, Senter for nordområdelogistikk. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag skrev Dagbladet at Utenriksdepartementet (UD) i 2008 bevilget seks millioner kroner som endte opp i en stiftelse som styres av utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) barndomsvenn, redermilliardæren Felix Tschudi.

Onsdag avviste Støre at UD-millionene ble bevilget til Tschudi, og viste til at søknaden var undertegnet av Rederiforbundet.

Jusprofessor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo sier til Dagbladet at det ikke er avgjørende hvem som formelt sto som søker.

Han er klar på at Støre burde bedt om en habilitetsvurdering, og peker på at søknaden avslører at Felix Tschudi sto bak.

-Det kan godt være at han ikke er inhabil, men det er helt klart at han burde fått vurdert egen habilitet. Det blir for tynt å vise til at Rederiforbundet står på søknaden. Det er realiteten, og ikke det formelle som teller, sier Graver.

Tschudi fikk penger direkte Støre mener på sin side at en habilitetsvurdering var unødvendig, og har understreket at det ikke er gitt penger til redervennens stiftelse.

-Våre penger, og la meg være presis på det: På en søknad fra Norges Rederiforbund, så er pengene utbetalt i to omganger til Høgskolen i Bodø, det som nå er Universitetet i Nordland. Det har altså ikke gått penger fra UD til andre, sa Støre til Dagsnytt Atten tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer