FULL STORM:  Det røde feltet betyr storm. Denne grafen er hentet fra slik det vil se ut lørdag morgen. Foto: Yr.no / Meteorologisk institutt.
FULL STORM: Det røde feltet betyr storm. Denne grafen er hentet fra slik det vil se ut lørdag morgen. Foto: Yr.no / Meteorologisk institutt.Vis mer

Det blir full storm flere steder i landet i helga

Og meget stor skogbrannfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er meldt full storm flere steder i landet på lørdag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen, til Dagbladet.

I lang tid har det ligget et høytrykk over Russland og et lavtrykk over Irland. Det er denne værtypen som gjør at Sør- og Østlandet har opplevd store mengder snøfall - samtidig som store deler av Nordland, Midt-Norge og Vestlandet har vært meget tørt og sårbart for brann.

- Det ser ikke ut til at det blir noen endringer i denne værtypen med det første, og det fører igjen til storm flere steder, sier meteorologen.

Her treffer stormen Meteorologisk institutt melder nå full storm i Rogaland og Hordaland i helga, i tillegg til liten storm på sørlandskysten i samme periode.

- Denne kraftige vindtypen vil vare litt ut på første delen av lørdagen. I tillegg vil det være meget sterk vind flere steder på søndagen, sier Bentsen.

Sør- og Østlandet ser ut til å slippe unna den sterke vinden.

- Det vil fortsette å snø i dag og i morgen. I tillegg vil temperaturen stige utover lørdagen, forteller meteorologen.

Stor skogbrannfare Værtjenesten melder også på sine nettsider at det vil være stor skogbrannfare i Nordland og lokalt meget stor skogbrannfare på Vestlandet og i Trøndelag.

Det har den siste tida vært flere storbranner rundt om i landet.

Stedene Lærdal, Flatanger og Frøya har alle hatt hver sin storbrann som har ført til store materielle skader.