- Det blir full storm

Fortøy båten ordentlig og kjør forsiktig. Nå kommer uværet!

INNEVÆR: Det neste døgnet er det meldt vindfullt i hele landet. På Vestlandet er det ventet full storm.  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
INNEVÆR: Det neste døgnet er det meldt vindfullt i hele landet. På Vestlandet er det ventet full storm. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er bare å barrikadere vinduene, fyre opp i peisen og finne frem ludobrettet.

Det neste døgnet er det nemlig ventet skikkelig innevær i hele landet. 

Verst blir det på Vestlandet.

- Det er et kraftig lavtrykk som ligger ved Island og beveger seg mot Nord-Vestlandet. Det gir et kraftig vindfelt, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

- Det vil øke i ettermiddag på Vestlandet og til kvelden på Østlandet. I løpet av morgendagen vil vinden øke også i Nord-Norge.  

- Kjør forsiktig og fortøy båten! Hun forteller at det blir vindfullt i hele landet det neste døgnet. I Sør kan vi også vente oss nedbør.

- Det er minusgrader nå, men det blir plussgrader til natten. I fjellet har vi sagt at det vil bli vanskelige kjøreforhold med mye vind, snø og snøfokk i ettermiddag og kveld. Mest vind blir det på Vestlandet, der det er ventet full storm.

Uværet gjør at man bør ta sine forholdsregler.

- Man bør være oppmerksom på at båtene er fortøyd og at ikke løse gjenstander slenger rundt om kring. Grunnet kjøreforholdene bør man være forsiktige om man skal over fjellet, sier Bentsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer