BLÅSER OPP: Redningsskøyta «Harald V» i Rørvik i Nord-Trøndelag er klar hvis noen skulle trenge hjelp i stormen i kveld. Foto: Redningsselskapet
BLÅSER OPP: Redningsskøyta «Harald V» i Rørvik i Nord-Trøndelag er klar hvis noen skulle trenge hjelp i stormen i kveld. Foto: RedningsselskapetVis mer

- Det blir ganske heftig utover kvelden

Det blåser nå vestlig storm langs hele kysten i Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Send oss tips og dine værbilder til 2400@db.no eller på MMS til tlf. 2400

Det er ventet fra liten til full storm på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og opp til den sørlige delen av Helgeland i dag, og det har allerede blåst opp til storm flere steder.

- Ute ved kysten blåser det allerede godt, og det blir ganske heftig i kveld. Det kan blåse opp til sterk storm med vindkast med en hastighet på 30 meter i sekundet, sier Karsten Eitrheim, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Det er trøndelagsfylkene som ser ut til å få det hardeste trykket, men også kysten langs Nordmøre får kjenne stormen utover dagen.

- Dette været kan absolutt føre til skader, og disse korte, kraftige vindkastene kan være farlig for løse gjenstander. Jeg håper folk har sikret eiendelene sine, sier Eitrheim.

Kansellerte ferjer Ferjeselskapet FosenNamsosSjø opplyser at to avganger med hurtigbåten mellom Leka, Rørvik og Namsos er kansellert på grunn av værforholdene i området.

Her kan du sjekke hvordan kjøreforholdene er der du er.

Vegtrafikksentralen i Midt-Norge har i den forbindelse sendt ut varsel til alle etater som har ansvar for å holde veiene åpne i Sør- og Nord-Trøndelag, skriver NTB.

- Det kommer jo fra alle kanter så vi er forberedt på at trær kan røskes opp av bakken og at det kan blir problemer, men foreløpig har det vært stille og rolig i Midt-Norge, sier Kristian Fauskan ved trafikksentralen i Statens vegvesen.

Valdresflya stengt for vinteren, og vil sannsynligvis ikke ikke åpnes igjen før til påske.

- På riksvei 7 ved Hardangervidda er det kolonnekjøring, og på riksvei 52 er det kolonnekjøring litt fra og til. På riksvei 15 kan det bli kolonnekjøring på kort varsel, sier Fauskan.

Mildvær på vei Eitrheim i Metrologisk Institutt forteller at det er et relativt lite område som rammes av stormen, og at den heldigvis ser ut til å bli ganske kortvarig.

- Den gir seg i løpet av natta, så det er først og fremst i kveld det vil stå på som verst. Det vil også komme noen snøbyger, og kombinasjonen snø og sterk vind vil nok skape problemer på veiene, sier han.

I nord kan det bli fare for moderat ising på fartøy i deler av Troms og Finnmark, mens i Sør-Norge kommer et lavtrykk inn over landet i løpet av natta.

- Det kommer inn et kraftig lavtrykk fra sør, og det blir et omslag i været. I løpet av helga vil lavtrykket bevege seg hele veien opp til Barentshavet, forklarer Vibeke Thyness, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Lavtrykket bringer med seg mye mild luft, kraftig sønnavind og nedbør, som oftest i form av regn.

- I Sør-Norge vil det regne så høyt som opp til 1000 meters høyde, og det vil bli opp mot 6-7 plussgrader langs kysten. Gjennom helgen vil også temperaturene stige også i Nord-Norge, men her blir det ikke varmegrader, sier Thyness.

VINTERSTORM: I løpet av dagen blåser det opp til storm i Midt-Norge. Det vil bli kraftig vind og en den nedbør i form av snø, noe som kan skape problemer på veiene. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VINTERSTORM: I løpet av dagen blåser det opp til storm i Midt-Norge. Det vil bli kraftig vind og en den nedbør i form av snø, noe som kan skape problemer på veiene. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer