Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det blir godt å få svar

AUF-lederen tror terroristen aldri vil bli en fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF-leder Eskil Pedersen mener det blir en slags avslutning når dommen i dag kommer.

- Uavnhengig av hva svaret blir, så blir det deilig å få svar. Det viktigste er at han aldri kommer ut. Jeg, og AUF, tar derfor ikke stilling til hva dommen blir. Uavhengig av hva dommen blir, så vil han ikke slippe ut, sa AUF-lederen da han stilte i dbTV i dag morges.

- Vi kommer til å måtte leve med at 22. juli er en del av historien vår i lang tid fremover. Så lenge de berørte og gjerningsmannen lever, så vil dette være en del av livet vårt, fortsetter han.

- Vil aldri bli en fri mann Pedersen er allikevel sikker på at Anders Behring Breivik aldri vil bli en fri mann.

- Jeg kan ikke se for meg at vi vil vurdere gjerningsmannen som ufarlig noen gang, sier han.

Mange AUFere mener at det er kun med en dom som tilregnelig at terroristen vil bli stilt til ansvar for sine handlinger.

- Uavhengig av om han blir dømt tilregnelig eller ikke så var dette et attentat mot vår politikk. Vi skal fortsette å bekjempe de holdningene han har. Den politiske motivasjonen for angrepet blir ikke visket ut av at han blir dømt utilregnelig, mener Pedersen.

Gleder seg til valgkamp Når retten blir satt i dag, reiser Pedersen med 300 AUFere til Trondheim for høstkonferanse.

- Vi haster ikke videre. Vi kommer alltid til å ha 22. juli med oss, men det betyr ikke at vi ikke klarer å gjøre alt det vi gjorde før 22. juli. Nå gleder vi oss til å jobbe med valgkamp, sier AUF-lederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media