Det blir hardere å jobbe

Hardere krav, flere kurs, oftere omstillinger og ny teknologi gjør at hverdagen som arbeidstaker vil bli tøffere i årene som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De unge som kommer inn på arbeidsmarkedet har høyere utdanning, og de voksne må henge med, sier arbeidsdirektør Ted Hanisch.

En fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå viser hvor oppmerksomme norske arbeidstakere er på at de må ta etterutdanning: - De vet at kravene til kunnskap vil stige enda mer, sier arbeidsdirektør Ted Hanisch.

Han får støtte av psykolog og leder Per Frivik ved Arbeidsrådgivningskontoret i Oslo og Akershus - som også påpeker dette:

- De med selvtillit og sosiale mestringsevner er blant dem som takler stadig nye krav til kunnskaper i arbeidslivet best, sier psykolog Frivik. Samtidig fryktes en todeling av arbeidstakerne. De som ikke henger med på kompetansekravene og ikke takler omstillinger, faller ofte gjennom.

Må lære noe nytt

Undersøkelsen om arbeidsmiljø og omstilling er gjort av Statistisk sentralbyrå (SSB) for Arbeidsforskningsinstituttet. Undersøkelsen omfatter 1074 arbeidstakere.

- Norske arbeidstakere er opptatt av å oppdatere kunnskapene sine og følge med i en jobb som endrer seg. Folk skifter jobb hyppigere, lærer seg å beherske ny teknologi og nye arbeidsredskaper. Vi må vi hele tida lære noe nytt i jobben, sier forsker Anne Inga Hilsen ved Arbeidsforskningsinstituttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer