Høstferieværet:

- Det blir høstlig

Det blir regntungt og grått for de fleste den kommende uka. Sør- og Østlandet har derimot flere dager med høstsol i vente.

VINDFULLT: Det kan bli surt på fjelltoppene på Sør- og Østlandet den kommende uka. Heldigvis er det stort sett ventet sol. Foto: Solveig Vikene / NTB
VINDFULLT: Det kan bli surt på fjelltoppene på Sør- og Østlandet den kommende uka. Heldigvis er det stort sett ventet sol. Foto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag setter høstferien inn for siste pulje, og værmeldingen ser ikke bra ut - for de fleste av oss.

Lavtrykksaktivitet vil nemlig prege flere landsdeler i den kommende uka.

- Det blir høstlig i dagene framover, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Regn og regnbyger gjør at vestlendingene ikke kan vente seg noen overraskelser, mens Sør- og Østlandet blir denne ukas værvinnere.

Blir vått

- Vestlandet vil få mange dager med regn og regnbyger. Det betyr ikke at det skal regne hele tida, men at det er fare for regn de fleste dagene, forklarer Granerød.

Han sier at mandag trolig vil bli den tørreste dagen. Da vil det stort sett være oppholdsvær, før det begynner å dryppe mot kvelden. Deretter blir det vått.

Granerød oppsummerer kort opp hva bergenserne kan vente i dagene framover:

- De får været de er vant med - regn og regnbyger.

Oppover mot Møre og Romsdal og Trøndelag er det også regn og regnbyger som vil prege været de neste dagene, ifølge meteorologen.

Temperaturene vil ligge rundt 10 grader, og opp mot 12 grader på det meste.

- Man kan si at det er høstlige temperaturer og høstlig vær som gjelder.

- Følg med!

Videre spår Granerød at det vil bli grått vær også i fjellområdene i Sør-Norge. Temperaturene vil imidlertid være høye nok til at mesteparten av nedbøren faller som regn opp til 1000-metersgrensa.

- Fra torsdag blir det kjøligere vær, og da vil snøgrensa synke, sier han.

Meteorologen kommer også med en oppfordring:

- De som vet at de skal over fjellet, bør tenke over om de skal skifte til vinterdekk. Det er også lurt å følge med på værvarslene.

Her blir det fint

Østlandet og Sørlandet ligger imidlertid i le for det verste været. Her er det istedenfor ventet lange perioder med oppholdsvær og sol, ifølge Granerød.

Tirsdag og onsdag kan det mulig falle noe regn. Men også her blir det kaldere i lufta framover.

- I natt hadde vi faktisk minusgrader her på Blinderen, og natt til mandag blir det nok ned mot null grader, sier Granerød.

Men jevnt over lover det godt for Øst- og Sørlandet den kommende uka.

- De som befinner seg på Sør- og Østlandet, kan vente seg en fin høstferie. Det er riktignok ventet noe vind i fjellområdene.

- Høsten har etablert seg

- For Nord-Norge sin del, i Troms og Nordland, har høsten etablert seg, sier meteorologen.

- Temperaturene er mer høstlige med alt fra tre til 7-8 grader på dagtid, og nettene byr på minusgrader. Det vil være mye skyet vær.

Frontene som gir nedbør på kysten, vil imidlertid passere over deler av Nordland og Troms. Granerød forklarer at det derfor kan komme litt regn av og til.

- Det er heldigvis ikke ventet de store nedbørsmengdene, påpeker han.

I Finnmark er det ventet opphold og delvis skyet vær.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer