Det blir hvit jul!

I hvert fall for deg som feirer jul i Nord-Norge, Trøndelag og i fjelltraktene på Østlandet og Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I resten av landet blir det små muligheter for skiturer i jula.

Østafjells er det mye snø over cirka 800 meter, men mindre mengder jo lenger nord mot Dovre man kommer. På Vestlandet må man høyt til fjells for å finne noe særlig snø. Trøndelag har fått 10-20 centimeter litt opp i høyden. Omtrent like mye snø er det i Nordland, Troms og Finnmark.

Juleaften, 1. og 2. juledag ventes det snøbyger i Troms, Nordland, Trøndelag samt Møre og Romsdal. Kanskje blir det også en og annen byge på kysten av Sogn og Fjordane. Likeledes får de nordlige fjelltraktene i Sør-Norge snøbyger. Områdene sør for Stad og Dovre får lite eller ingen nedbør og mye pent vær, melder Det norske meteorologiske institutt.

Både Julaften, 1. og 2. Juledag preges av kalde luftmasser over hele landet. En del av områdene fra Troms og sørover til nord på Vestlandet får pålandsvind og derved ikke så mange gradene under null, mens resten av landet etter hvert får det kaldere.

Hvis du bor i snøfattige områder kan det likevel bli muligheter for å stå på ski. Det norske meteorologiske institutt melder at temperaturene i disse områdene blir ypperlige for kunstig snøproduksjon.

(NTB)