Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det blir ikke bankstreik

Bjarne Håkon Hanssen ga partene beskjed i ettermiddag - alle bankansatte på jobb fra mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det blir ingen bankstreik. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har  i ettermiddag gitt  partene i bankkonflikten beskjed om at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd, melder NTB.

- Beskjeden fra regjeringen betyr at alle banks- og forsikringsansatte møter på jobb mandag morgen etter de opprinnelige planene, opplyser kommunikasjonssjef  Anne Greva i Finansforbundet til Dagbladet.no.

Bjarne Håkon Hanssen hadde et  entydige budskap om ekstraordinært statsråd i morgen for å stoppe en sterik og lockout da han kalte inn partene klokka 13.00 på sitt kontor.

Fredag innkalte også arbeidsministeren Finansforbundet og Finansnæringens Arbeidsgiverforening til sitt kontor for å minne om alvoret i situasjonen hvis all betalingsformidling stopper opp fra i natt - og for å minne om at det er partenes ansvar å ordne opp.

I går kom partene i konflikten sammen påny, men måtte meddele arbeidsministeren at de ikke hadde mer å snakke om. Dermed tydet valt på at 16.000 bankansatte blir stengt ute fra sine arbeidsplasser samtidig som Finansforbundet har varslet at streiken blir trappet opp med vel 1.500 sparebankansatte i Terra-Gruppen. Om lag 6.000 ansatte i forsikring har streiket siden 1. juni.

I ettermiddag tar altså regjeringen et nytt iniativ for å avverge streik.

Konflikten står retten til å avtale pensjon og personalforsikring.

Det blir ikke bankstreik
FIKK BESKJED I DAG: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen ga partene i bankkonflikten beskjed i ettermiddag om at regjeringen stopper streik og lockout i bankene. Her forbundsleder Jorunn Berland i Finansforbundet og forhandlingsleder Jan Asker i Finansnæringens Arbeidsgiverforening.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling