Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav-utbetalingsdato:

Det blir ikke Nav-utbetaling før påske

Bønnen om tidligere betaling, har engasjert i sosiale medier, men Nav følger løpet som allerede er lagt opp.

ØNSKE OM PENGER FØR PÅSKE: Nav svarer at forutsigbarhet er viktig, og vil ikke flytte utbetalingen til før påske. Foto: Luca Kleve-Ruud / Samfoto / NTB Scanpixb
ØNSKE OM PENGER FØR PÅSKE: Nav svarer at forutsigbarhet er viktig, og vil ikke flytte utbetalingen til før påske. Foto: Luca Kleve-Ruud / Samfoto / NTB Scanpixb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag skrev administrator i Facebook-gruppene Nav Hjelpen og Uførehjelpen Randi Sejer et debattinnlegg i Dagbladet, der hun gjorde oppmerksom på at flere gjerne vil ha aprilutbetalingen flyttet til før påske.

Hun skrev blant annet:

«Det var et sterkt ønske for mange å få den før påske. Vi rettet mange henvendelser til Nav om dette, men tilbakemeldingene var at Nav holdt fast i utbetalingsdato den 20. Begrunnelsen for det var at uføre trenger forutsigbarhet og faste datoer. En forklaring som de fleste uføre ikke forstår, da Nav på eget initiativ endrer utbetalingsdato i mai og desember til mellom 10. og 15. Altså trenger uføre forutsigbarhet kun når Nav bestemmer det :)»

Innlegget er i skrivende stund, delt, likt eller kommentert 7500 ganger.

Framhever forutsigbarhet

Dagbladet tok kontakt med Nav, og økonomi- og styringsdirektør Geir Axelsen, som svarer at utbetalingene skjer til faste datoer.

- Hvert år setter vi opp en plan for utbetalinger, hvor vi tar hensyn til helligdager. Denne planen blir publisert på nav.no. Årsaken til det er at de som mottar penger fra NAV skal vite når de får pengene på konto. Slik at de kan disponere pengene ut fra en fast utbetalingsdato og ha forutsigbarhet i økonomien.

Det er kun i mai og desember de har tidligere utbetalinger.

- Uføretrygden betales i all hovedsak ut den 20. i hver måned. Påskedagene er i år mellom 13. og 17. april, da vil utbetalingen av uføretrygden komme som vanlig den 20. april. Vi gjør unntak for desember. Da vil de som mottar uføretrygd få pengene rundt den 12. desember og i mai vil pengene være på konto før 17. mai. , sier Axelsen til Dagbladet.

Sejer skriver videre at situasjonen for mange har forverret seg etter uførereformen i 2015, og at bostøttereglene som nylig er endret, har gjort at mange har mistet bostøtteinnlegget.

Dagbladet sendte over et oppfølgingsspørsmål om det ikke er spesielt i år, siden mange har mistet bostøtten, men et døgn seinere, har vi ikke mottatt noe svar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media